آیدین آغداشلو نقاش برجسته ایرانی بالاترین نشان فرهنگ و هنر فرانسه را از سفیر این کشور در تهران د‌ریافت کرد‌.

به گزارش آوا دیپلماتیک، مراسم اهدای نشان شوالیه به آیدین آغداشلو راس ساعت 16 در محل سفارت فرانسه در تهران شروع شد.

سفیر فرانسه سخنانی در مورد جایگاه هنر آغداشلو در ایران و جهان ایراد کرد و بعد از سخنان سفیر، نشان شوالیه از طرف وزیر فرهنگ فرانسه و توسط سفیر این کشور به این نقاش ایرانی اهدا شد.

پس از اهدای نشان، آغداشلو در چند جمله کوتاه از اهدای آن تشکر کرد.

بعد از آغداشلو نوبت به داریوش شایگان رسید. او که خود به فاصله دو سال و به ترتیب نشان دوم و اول این جایزه را از آن خود کرده است، زبان به فرانسه گشود و آغداشلو را خیامی‌ترین نقاش ایران نامید.

شایگان نقاشی‌های آغداشلو را پرمایه‌ترین هنر معاصر ایران از نظر فلسفه و عشق نامید و به شرح این مفاهیم از نگاه خودش پرداخت.

جلسه همان‌طور که آغداشلو خواسته بود در سکوت خبری و دور از هیاهو برگزار شد و ساعت 19 به پایان رسید.

نشان هنر و ادب شوالیه که از سوی وزارت فرهنگ فرانسه به هنرمندان و نویسندگان اعطا می‌شود، بیش از 50 سال سابقه دارد و تا امروز تعدادی از هنرمندان و نویسندگان ایرانی این جایزه را از آن خود کرده‌اند.

نشان شایستگی فرانسه بیشتر به افتخارات ملی فرانسوی‌ها مرتبط است و نشانی یک درجه پایین‌تر از لژیون دونور است. هدف جایزه هنر و ادب فرانسه به رسمیت شناختن نقش ویژه ادبیات و هنر در جهت گسترش این حوزه‌هاست و کسانی این جایزه را می‌توانند دریافت کنند که دست کم 30 ساله باشند و در توسعه و غنی‌کردن فرهنگ فرانسه نقشی داشته باشند.

پیشتر شماری از هنرمندان ایرانی، از جمله محمدرضا شجریان (خواننده)، شهرام ناظری (خواننده)، جلال ستاری (اسطوره شناس)، عباس کیارستمی (کارگردان سینما)، اصغر فرهادی ( کارگردان سینما)، لیلا حاتمی (بازیگر)، محمدعلی سپانلو (شاعر و نویسنده)، رضا سیدحسینی (مترجم)، و پری صابری (کاگردان تئاتر) این نشان را دریافت کرده بودند.

سال گذشته نیز در چند مراسم کامبیز درم‌بخش (کارتونیست)، داریوش مهرجویی (فیلمساز)، محمود دولت‌آبادی (نویسنده) و لی‌لی گلستان (مترجم و نگارخانه‌دار) این نشان را دریافت کردند و حسین علیزاده‌، آهنگساز و نوازنده، نیز این نشان را نپذیرفت.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin