سفیر جمهوری خلق بنگلادش در ایران گفت: داکا به دنبال افزایش و تنوع بخشی روابط خود با جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش آوا دیپلماتیک، «ا.ف.م گوسال اعظم سارکار» در دیدار با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان افزود: ایران و بنگلادش در زمینههای گردشگری و کشاورزی از ظرفیتهای خوبی برخوردارند که باید با توسعه روابط و رفت و آمد مقامات ۲ کشور زمینه بهرهبرداری از این ظرفیتها بیش از پیش فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد و فناوری بنگلادش و ایران در حال توسعه است، اظهار داشت: بنگلادش در سالهای گذشته در زمینه رشد اقتصادی به موفقیتهای خوبی دست یافت و در صنعت نساجی و تولید شکر از توانمندیهای زیادی برخوردار شده است که در این زمینهها آمادگی همکاری با جمهوری اسلامی ایران را دارد.
سفیر جمهوری خلق بنگلادش در ایران تصریح کرد: ایران نیز در نانو و فناوری اطلاعات به موفقیتهای چشمگیری دست یافته و بنگلادش خواهان استفاده از این تجربیات است.
وی با اشاره به اینکه با وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایران در تهران دیدار کرده است، گفت: در این دیدار زمینه توسعه روابط گردشگری بین ۲ کشور مورد بررسی قرار گرفت و ما در پی برقراری مجدد پرواز بین داکا و تهران هستیم تا بتوانیم از این طریق به توسعه گردشگری کمک کنیم.
اعظم سارکار با بیان اینکه دیدگاه مشترکی بین مردم ایران و بنگلادش وجود دارد، بیان کرد: این دیدگاه زمینه خوبی را برای توسعه همکاریهای ۲ کشور بوجود میآورد که باید از آن استفاده کنیم.
وی با ابلاغ سلام نخست وزیر بنگلادش به ملت، رهبر و رئیس جمهوری ایران، توسعه بیش از پیش روابط بنگلادش با جمهوری اسلامی ایران را از جمله برنامهها و ماموریتهای خود بیان کرد و گفت: تاکنون ۲ بار نخست وزیر بنگلادش به تهران و یک بار رئیس جمهوری ایران به داکا سفر کرده که این سفرها تسهیلگر توسعه روابط ۲ کشور شده است.
سفیر بنگلادش در ایران با ابراز خرسندی از سفر به اصفهان گفت: مردم بنگلادش از اصفهان خاطرات خوبی دارند زیرا حکومت صفویه که مقر آن در اصفهان بوده در آن دوران از مردم بنگلادش حمایت کرده است و از اینکه در این شهر تاریخی که به ” نصف جهان ” مشهور است حضور دارم بسیار خرسندم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان نیز در این دیدار طی سخنانی با تشریح ظرفیتهای این استان، خواهان همکاری داکا با اصفهان در زمینههای اقتصادی و فرهنگی به ویژه گردشگری شد.
حیدر قاسمی اظهارداشت: ایران با بنگلادش روابط دیرینه دارد و به خصوص پس از استقلال این کشور، روابط دو کشور توسعه یافته است.
وی با اشاره به وجود اشتراکات فرهنگی بین مردم بنگلادش و ایران افزود: هر دو کشور مسلمان هستند و با وجود اشتراکات فرهنگی می توان تلاش های بیشتری برای تحقق توسعه بین دو کشور انجام داد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: اصفهان یکی از استانهای مهم کشور از ظرفیتهای بالایی بویژه در بخشهای انرژی، کشاورزی، فناوریهای نوین و گردشگری برخوردار است و در این زمینهها آمادگی توسعه همکاری با بنگلادش را دارد.
وی با اعتقاد به اینکه از ظرفیتهای دو کشور برای توسعه روابط استفاده نشد، گفت: میتوانیم با توسعه روابط از این ظرفیتها استفاده کنیم.
قاسمی در بخشی از سخنان خود به خروج آمریکا از برجام و تحریمهای یکجانبه این کشور علیه ملت ایران اشاره و اضافه کرد: برخی از کشورها در برجام به مردم جهان ثابت کردند که به تعهدات خود پایبند نیستند اما جمهوری اسلامی ضمن اثبات پایبندی خود به تعهدات، این موضوع را برای اتکا به ظرفیتهای داخلی و توسعه همکاری با کشورهای دوست یک فرصت تلقی کرد.
وی تصریح کرد: نگران تحریمهای ظالمانه نیستیم و تجربه ثابت کرد که ملت ایران توانایی توسعه و پیشرفت کشور با استفاده از ظرفیتهای داخلی را دارند و می توانند توسعه را درون زا کنند.
جمهوری خلق بنگلادش در جنوب قارهٔ آسیا و شرق هند ۱۴۸ میلیون نفر جمعیت دارد و پایتخت آن شهر داکا است و ۸۹٫۷ درصد از مردم این کشور را مسلمان که اکثریت آنها سنی مذهب هستند، تشکیل میدهند.
بنگلادش دومین صادرکننده پوشاک جهان و شغل بیشتر مردم آن کشاورزی و دامداری بویژه کشت برنج است.
ایران و بنگلادش دارای خصوصیات فرهنگی و اجتماعی نزدیک به هم هستند و در حال حاضر برای ارتقای مبادلات تجاری تلاش می کنند.
مبادلات تجاری ایران و بنگلادش در سال ۲۰۱۳ میلادی کمتر از ۲۰ میلیون دلار بود که از سال ۲۰۱۶ به بعد با تسهیل در روابط اقتصادی، مبادلات تجاری دو کشور به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
ایران و بنگلادش از اواخر سال ۱۳۹۶ عزم جدی را برای توسعه روابط تجاری خود آغاز کرده اند و در این پیوند، تجارت یک میلیارد دلاری فعال سازی ظرفیت موجود در دستور کار دو کشور قرار گرفته است.
از ۳۷ میلیارد دلار صادرات بنگلادش به کشورهای مختلف دنیا، ۸۲ درصد آن به صادرات پوشاک اختصاص دارد و بقیه را صادرات مواد اولیه نساجی و فرش بافی، میوه های گرمسیری، چای، مواد شیمیایی و غیره تشکیل می دهد.