سفیر لهستان در ایران در راس هیات اقتصادی از منطقه آزاد ارس دیدن کرد و در نشست مشترک با مدیرعامل این سازمان بر لزوم افزایش تعامل های دوسویه تاکید کرد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، یولیوش گویوو طی نشستی با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه اعتماد اصل مهم آغاز هرکار مهم، به ویژه تجارت است، گفت: لازمه ایجاد اعتماد شناخت دو طرفه است و این دیدار در راستای آشنایی بیشتر برای آغاز همکاری است.

وی ابراز امیدواری کرد با افزایش شناخت ملت و سرمایه گذارهای ایرانی و لهستانی شاهد آغاز همکاری بین دو کشور باشیم.

یولیوش گویوو اقتصاد لهستان را یکی از باثبات ترین اقتصادهای اتحادیه اروپا خواند و گفت: در صورت ادامه وضعیت فعلی، اقتصاد لهستان از اقتصاد اسپانیا پیشی می گیرد.

وی رمز موفقیت اقتصاد لهستان را حضور تجار و سرمایه گذارهای این کشور در سایر کشورها، عدم دخالت دولت در فعالیت بخش خصوصی و گرایش به سمت سرمایه گذاری های کوچک و زودبازده عنوان کرد.

سفیر جمهوری لهستان در راس هیات 21 نفری متشکل از سرمایه گذارها و فعال های اقتصادی از فازهای یک و دو صنعتی، اماکن تفریحی، سیاحتی و تاریخی و همچنین سایت 190 هکتاری گلخانه ای ارس بازدید کردند.

هیات اقتصادی لهستانی متشکل از تولیدکنندگان تجهیزات معدنی، سیستم های مخابراتی، زیرساخت انواع خط انتقال لوله ای، مواد زینتی و مبلمان، مواد اولیه پلاستیک و تایر، گرانول های پلاستیکی، رنگ و جلا دهنده، اورینگ و مهره ماسوله و کاسه نمد، مکمل های غذایی و رژیمی، تیغه های برش، سیستم های تعاملی الکترونیکی، گوشت طیور و فعالان اتاق بازرگانی و مشاوره، حسابداری و حسابرسی در منطقه آزاد ارس حضور دارند.

منطقه آزاد ارس به وسعت 51 هزار هکتار ( محدوده هایی از شهرستان های جلفا ، کلیبر و خداآفرین ) در 137 کیلومتری تبریز قرارگرفته و با کشور ارمنستان از طریق نوردوز و با جمهوری آذربایجان از طریق جلفا مرز مشترک دارد.

جمهوری لهستان کشوری است در مرکز اروپا، از غرب با آلمان، از جنوب غربی با جمهوری چک، از جنوب با اسلوواکی، از شمال شرقی با لیتوانی و روسیه (منطقه برون بومی کالینینگراد) از شرق با بلاروس و از جنوب شرقی با اوکراین و از شمال با دریای بالتیک همسایه است.

در سال 93 دو کشور ایران و لهستان در حدود 41 میلیون دلار مبادله تجاری داشتند که تراز تجاری دو کشور با یک میلون دلار اختلاف به نفع لهستان بود.

روده حیوانات، انگور خشک کرده، پسته، خرما، انگور بی دانه، چای سیاه، میوه های خشک شده، شیرینی، زعفران، سبزی، پنیر تازه و ماشین آلات نانوایی از جمله کالاهایی هستند که از ایران به لهستان صادر می شوند.

همچنین مکمل های دارویی، پمپ انژکتور، تراکتور جاده ای، آدامس بدون قند، ماشین های ریسندگی، سنگ آسیاب، ماشین آلات و دستگاه ها برای آماده کردن گوشت یاپرندگان خانگی، کمباین، پودر سیب زمینی ، دستگاه های مکانوترا پی، ماساژ و سنجش توانایی روانی، مداد آرایشی، قزل آلا، منقل و خوراک پز، آلات و دستگاه ها برای سنجش یاکنترل فشار، لنت ترمز، ماشین آلات و دستگاه ها برا ی کارکردن روی خمیرکاغذ، کاغذ یا مقوا، ظروف شیشه ای، کود معدنی، کف پوش از جمله کالاهای وارد شده از لهستان به ایران است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin