سفیر فنلاند در ایران گفت: برجام دروازه ورود ایران به بازارهای جهانی بود و بسیاری از مشکلات اقتصادی پیش رو را از جلو پای اقتصاد ایران برداشته است.

به گزارش آوا دیپلماتیک، هری کمراینن در نشستی با تجار و بازرگانان مازندران در ساری افزود: در شرایط فعلی برای فعالیت ایران در بازارهای جهانی مشکل چندانی وجود ندارد و مبادلات تجار ایرانی در حال انجام است.

وی ادامه داد: فنلاند پس از برجام در زمره نخستین کشور اروپایی قرار داشت که روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران گسترش داد و سفر رئیس جمهور و تعدادی از وزرای فنلاند به تهران نیز برای گسترش ارتباطات با ایران انجام شده است.

سفر فنلاند در تهران گفت: همچنین وزیر امور خارجه و تعدادی از وزرای ایران نیز به فنلاند سفر داشتند و این نشان از علاقه مندی دو طرف برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری دارد.

وی افزود: در سال گذشته حدود 100 درصد از برنامه تجاری دوجانبه بین ایران و فنلاند محقق شد و در سال جاری نیز حدود 90 درصد از این برنامه ریزی تاکنون به نتیجه رسیده است.

کمرانین اظهار داشت: کشور فنلاند دارای قابلیت های بزرگی برای همکاری در زمینه جنگل داری، حوزه پسماند، دانشگاهی بخصوص سلامت با ایران است و ما قابلیت های زیادی در این زمینه ها داریم.

وی اضافه کرد: ما می توانیم این توانمندی ها را در اختیار جمهوری اسلامی ایران به خصوص استان مازندران قرار دهیم و از قابلیت های این استان نیز برای کشورمان سود ببریم.

سفیر فنلاند در تهران اظهار داشت: ما برای روابط دو جانبه به خصوص مازندران نیاز به شناخت قابلیت ها و ظرفیت های یکدیگر داریم و امیدواریم سفر هیات های تجاری دوجانبه به آشنایی بیشتر از ظرفیت ها و مبادلات تجاری منجر شود.

فنلاند با 388 هزار کیلومتر مربع وسعت، در شمال اروپا واقع است و حدود پنج میلیون و 400 هزار نفر جمعیت دارد.

تولید ناخالص ملی فنلاند در سال 2015 حدود 244 میلیارد دلار بود. صادرات این کشور در همین سال 66 میلیارد دلار و واردات آن نیز 58 میلیارد دلار بود.

میزان صادرات ایران به کشور فنلاند در سال 2014 میلیادی 298 هزار دلار و واردات از این کشور هم 24 میلیون و 596 هزار دلار بود.

ایران صادر کننده فرش و سایر کفپوش های نساجی، میوه، آجیل، پوست مرکبات، خربزه، مبل، شیشه و ظروف شیشه ای به فنلاند و وارد کننده ماشین آلات، راکتورهای هسته ای، دیگ های بخار، تجهیزات الکترونیکی، محصولات دارویی، کاغذ و مقوا، خمیر کاغذ و چوب از آن کشور است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin