سفیر کشور غنا در تهران با بیان اینکه آماده همکاری اقتصادی و تجاری با استان همدان به ویژه ملایر هستیم گفت: بخش شمالی غنا می تواند همکاری های اقتصادی با ایران بخصوص با شهرستان ملایر داشته باشد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، محمد سیوتی یحیا ایدی در نشست هیات تجاری کشور غنا با فعالان اقتصادی ملایر افزود: استان همدان و شهرستان ملایر ظرفیت بالایی در حوزه های مختلف دارد که برای غنا از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی اظهار کرد: در این سفر تلاش می کنیم تا از توانمندی ها و ظرفیت هایی که ملایر می تواند به ما ارائه کند و آن چیزی که غنا می تواند برای این شهرستان به ارمغان بیاورد، استفاده کنیم.

وی ادامه داد: این امکان وجود دارد که تفاهم نامه خواهر خواندگی همدان با یکی از شهرهای شمالی کشور غنا امضا شود.

یحیا ایدی با اشاره به بازدیدهای هیات تجاری غنا از کارخانه های کشمش و کارگاه های تولید مبل منبت ملایر اظهار کرد: با توجه به بازدیدهایی که انجام شد، مشخص است که تشابه زیادی بین ملایر و غنا وجود دارد که می توانند اقدامات بسیار خوبی انجام دهند.

وی ادامه داد: با شناختی که از این شهر پیدا کردیم، به این نتیجه رسیدیم که با توجه به همکاری های زیادی که بین ایران و غنا وجود دارد، نباید ملایر در عرصه اقتصادی از قلم بیفتد.

سفیر کشور غنا در تهران جایگاه ملایر را در تولید صنعت مبل و منبت بسیار ویژه دانست و گفت: توانایی بسیار بالایی در تکنیک چوب در این شهرستان مشاهده کردیم و می توانیم در این صنعت با ملایر همکاری متقابل داشته باشیم.

یحیا ایدی با اشاره به مسلمان بودن قسمت شمالی غنا و اینکه همکاری ملایر و غنا می تواند برادرانه باشد، افزود: چوب های با کیفیت بالا در غنا وجود دارد که صنعتگران ملایر می توانند از آن به عنوان مواد اولیه در صنعت مبلمان استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: هنرمندان صنعت مبل و منبت ملایر می توانند به کشور غنا بیایند و کارخانه ای را تاسیس و چوب و مواد اولیه را به راحتی به کالاهایی که می خواهند، تولید کنند و حتی مبلمان های با کیفیتی را تولید و به ملایر بیاورند.

وی خطاب به فعالان اقتصادی ملایر در صنعت مبل و منبت تاکید کرد: شما می توانید این تکنیک ها و دانش خود را به مردم غنا نیز منتقل کنید.

یحیا ایدی ادامه داد: با توجه به تولید انگور در غنا، با همکاری متقابل فعالان صنعت کشمش در ملایر، می توان جداسازی و بسته بندی این محصول را در غنا نیز انجام داد.

وی بیان کرد: از فعالان اقتصادی ملایر در صنعت کشمش دعوت می کنیم به کشور غنا بیایند و با بازدید از امکانات این کشور، از ظرفیت های قسمت شمالی غنا بهره مند شوند.

سفیر کشور غنا در تهران با بیان اینکه روابط استان همدان به ویژه ملایر با غنا می تواند عمیق تر باشد، گفت: غنا از نظر امنیت سرمایه گذاری، امن ترین کشور است و سرمایه گذاران احساس امنیت بالایی در این کشور دارند.

یحیا ایدی ادامه داد: سرمایه گذاران استان همدان و ملایر می توانند در کنار سایر سرمایه گذاران ایرانی در کشور غنا در حوزه های مختلف اقتصادی، کشاورزی و معدنی در مناطق ویژه اقتصادی سرمایه گذاری کنند.

وی همچنین نقش رئیس اتاق بازرگانی استان همدان را در برقراری رابطه دوستی کشور غنا و ایران به ویژه استان همدان اثرگذار دانست و افزود: از نظر من ملایر یک شهر بین المللی است که می تواند به اندازه کل کشور صادرات محصول داشته باشد.

 

معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر در این نشست، ملایر را مهیای ایجاد روابط جدید با کشور غنا دانست.

عبدالعظیم رضایی با بیان اینکه ملایر از نظر موقعیت جغرافیایی ویژه، وجود بزرگراه ها و راه ریلی دارای راه دسترسی آسان و سریع به تمام نقاط کشور است، افزود: ملایر دومین و بزرگترین شهر استان بعد از همدان است و در تمامی حوزه ها دارای توانمندی بالایی است.

وی ادامه داد: این شهرستان دارای 195 واحد صنعتی فعال، سه شهرک صنعتی دولتی و 2 ناحیه صنعتی خصوصی است که بیش از پنج هزار تن در بخش صنعت ملایر مشغول به کار هستند.

رضایی با اشاره به وجود 44 معدن فعال در ملایر، این شهرستان را در ذخایر معدنی بسیار غنی دانست و بیان کرد: ملایر 42 درصد از معادن استان همدان را با 750 میلیون تن ذخیره معدنی به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: ملایر دارای انواع مواد معدنی همچون آندلوزیت، 14 معدن سیلیس، فلدسپات، سنگ آهن، گرانیت و انواع سنگ های ساختمانی است و با توجه به غنی بودن کشور غنا در زمینه معدن، به طور ویژه آماده همکاری و ارائه خدمات در حوزه معدن با این کشور هستیم.

رضایی همچنین به استعداد ویژه ملایر در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: 10 هزار و 500 هکتار باغ انگور در این شهرستان وجود دارد که سالانه بیش از 45 هزار تن کشمش تولید و حدود 34 میلیون دلار به 17 کشور جهان صادرات دارد.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 60 میلیون دلار کالا از گمرک ملایر صادر شد، بیان کرد: انگور ملایر از مرغوبترین انگورهای جهان است که بزودی شاهد ثبت جهانی انگور ملایر در فائو هستیم.

فرماندار ویژه ملایر از دیگر پتانسیل های ملایر به حوزه صنایع دستی همچون مبل و منبت و اشتغال بیش از 28 هزار تن به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت و فعالیت چهار هزارو 500 کارگاه تولیدی اشاره کرد و گفت: آماده همکاری با کشور غنا در حوزه مبل و منبت هستیم.

رضایی همچنین ظرفیت های گردشگری ملایر را با وجود 300 اثر تاریخی و طبیعی ویژه دانست و ابراز امیدواری کرد: با وجود آثار کهن تاریخی و جاذبه های طبیعی بتوانیم گردشگرانی را از کشور غنا به شهرستان ملایر داشته باشیم.

وی ایران و استان همدان به ویژه ملایر را از امن ترین نقاط برای سرمایه گذاری دانست و گفت: امیدواریم با تلاش های اتاق بازرگانی همدان و کمک های بخش خصوصی و هیات های تجاری بتوانیم روابط بسیار خوب اقتصادی و تجاری با کشور غنا برقرار و این روابط را تقویت کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان نیز سفر هیات تجاری کشور غنا به ملایر را دارای دستاوردهای مهمی برشمرد و گفت: برای خروج از مشکلات اقتصادی و اشتغال، باید خود را از این انحصار خارج کرده و با کشورهای دیگر مراوده داشته باشیم.

علی اصغر زبردست کشورهای آفریقایی را بهترین بازار هدف برای روابط اقتصادی و تجاری دانست و بیان کرد: علاوه بر انتخاب کشورهای آفریقایی و آسیای میانه، حدود پنج کشور اروپایی را نیز برای مراودات تجاری و اقتصادی و بازار هدف انتخاب کرده ایم که از استان همدان بازدید داشته باشند.

وی با بیان اینکه کشور غنا از بین 54 کشور آفریقایی از پتانسیل بالایی برخوردار است، افزود: وجود دموکراسی قوی، معاون غنی، بارندگی سالانه سه هزارو 500 میلیمتر، آب و هوای معتدل، 96 درصد معادن طلا، وجود زمین های مستعد کشاورزی و حاصلخیز و بزرگترین تولید کننده کاکائوی جهان، این کشور را به منطقه ای امن و مستعد برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است.

زبردست با تاکید بر اینکه ظرفیت استان همدان در بسیاری از زمینه ها اشباع شده، تاکید کرد: قبل از اینکه ظرفیت های این کشور را اروپایی ها، چینی ها و سایر کشورها پر کنند، بهتر است متخصصان و فعالان اقتصادی استان ما نیز سهمی از این پتانسیل ویژه در حوزه های مختلف داشته باشند.

وی کشور غنا را در بخش فنی و مهندسی، کشاورزی، بخش بازرگانی، دام و طیور، مواد غذایی و خشکبار و پوشاک بسیار توانمند و مستعد سرمایه گذاری دانست و گفت: با توجه به سرریزشدن دانش آموختگان استان همدان، باید از ظرفیت غنا برای اشتغالزایی متخصصان این استان استفاده کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مبلمان کشور غنا از اروپا وارد می شود، فعالان مبل و منبت ملایر می توانند در این زمینه بازار رقابتی خوبی به ویژه در پایتخت غنا ایجاد کنند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان ادامه داد: بزودی هیاتی از صنعت مبلمان ملایر را به کشور غنا اعزام می کنیم تا بتوانند در این زمینه روابط اقتصادی و تجاری خوبی برقرار و یک مجموعه بزرگ اقتصادی و آموزشی ایجاد کنند.

زبردست اضافه کرد: مردم استان همدان را برای سفر به کشور غنا تشویق می کنیم و چنانچه هر کدام از فعالان اقتصادی به ویژه ملایر بتوانند در کشور غنا مستقر شوند، می توانند صدها تن را در حوزه های مختلف کشاورزی، صنایع دستی و صنعت آموزش دهند.

وی ابراز امیدواری کرد: در سفر بعدی که تیرماه امسال به کشور غنا داریم، بتوانیم تعدادی از فعالان اقتصادی شهرستان ملایر را به این کشور اعزام کنیم و با بازدید از امکانات و پتانسیل های این کشور، سرمایه گذاری های خوبی در حوزه های مختلف صورت گیرد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin