سفیر پیشین پاکستان در ایران، گفت: ایالت متحده آمریکا با اعمال تحریم های اقتصادی نمی تواند جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار دهد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، آصف علی خان دورانی در مقاله ای در روزنامه «دیلی تایمز» پاکستان با تشریح سطح دامنه نارضایتی گسترده اقدام ضد ایرانی دونالد ترامپ در جهان نوشت: اتحادیه اروپا که از متحدان نزدیک آمریکاست، با تحمیل بدون دلیل تحریم های اقتصادی علیه ایران مخالفت می کند و اروپایی ها معتقدند زمانی که موضوع نگرانی های هسته ای ایران با فرمول معاهده برجام به صورت اساسی برطرف شده است دیگر نیازی به تحریم ضد ایران نیست.

به گفته این دیپلمات پاکستانی، روسیه و چین ضمن اعلام ادامه تجارت با ایران هشدار داده اند اقدام ضد ایرانی آمریکا به حرمت و تقدس توافقنامه های بین المللی آسیب زده است.

سفیر پیشین پاکستان در ایران با استقبال از رویکرد ترکیه در قبال تحریم های ضد ایرانی گفت: آمریکا هر چند ترکیه را در فهرست استثناء شدگان قرار داده اما دولت ترکیه با بی تفاوتی به این اقدام آمریکا اعلام کرده که روابط اقتصادی با ایران را بدون توجه به تحریمهای آمریکا ادامه خواهد داد .

وی با بیان اینکه آمریکا برای خرید نفت خام از ایران توسط هند نیز استتثناء قائل شده اند، گفت : بر اساس توافقات بین دهلی نو و واشنگتن دولت هند همچنین می تواند بندر در دست احداث چابهار در جنوب شرق ایران را بر اساس برنامه قبلی توسعه دهد.

وی اقدام دونالد ترامپ در نقض توافقنامه هسته ای ایران موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام ) را سنت خطرناک در روابط بین الملل عنوان کرد که می تواند عواقب خطرناکی در غرب آسیا در پی داشته باشد.

وی تصریح کرد: بهانه آمریکا در خروج از برجام زمانی که جمهوری اسلامی ایران کاملا بر مفاد آن عمل کرده بود غیر موجه است.

این دیپلمات سرشناس پاکستان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همچنان به شرایط و مفاد برجام متعهد مانده است تصریح کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در گزارش های متعدد خود مهر تاکید به پایبندی ایران بر برجام گذاشته است.

آقای دورانی اقدام آمریکا علیه ایران را بی ثبات کننده خواند و تصریح کرد: با نقض توافقنامه بین المللی برجام از سوی ترامپ یک نگاه شک برانگیز در قبال تعهد آمریکا به دیگر توفقنامه های بین المللی به وجود آمده است.

سفیر سابق پاکستان در برخی از کشورهای جهان در ادامه سخنانش با بیان اینکه نوعی جنگ سرد در جهان در حال قوت گرفتن است، افزود: در این جنگ به جز تعدادی کشورهای منطقه ای از جمله رژیم صهیونیستی کسی دیگر از آمریکا حمایت نمی کند.

وی همچنین با اشاره به توسعه سیاسی در نظام جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: ایران در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه ای رشد چشمگیری در توسعه سیاسی و فرهنگی داشته به نحوی که به وضوح می توانیم آزادی بیان، آزادی زنان، آزادی گفتمان سیاسی و اندیشه و دیگر آزادی ها را در جامعه ایران مشاهده کرد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin