سفیر آفریقای جنوبی در ایران با اشاره به اینکه آفریقای جنوبی 35 درصد نفت خود را از ایران وارد می‌کرد، از آسیب پذیری پالایشگاه های این کشور خبر می دهد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، سفیر آفریقای جنوبی در تهران با اشاره به تأثیرگذاری تحریم‌ها در روابط دو کشور تصریح کرد: تحریم‌هایی که توسط سازمان ملل و اتحادیه اروپا اعمال شده، اثرگذار بوده و آفریقای جنوبی ناچار به تبعیت از این تحریم است.

“ویلیام مکس وایتهد” با بیان اینکه آمریکا و اروپا شریک تجاری آفریقای جنوبی هستند، خاطرنشان کرد: تحریم اتحادیه اروپا در نفت اثرگذار بود و اکنون در حمل و نقل با مشکل مواجه هستیم.

وایتهد، با اشاره به اینکه آفریقای جنوبی 35 درصد نفت خود را از ایران وارد می‌کرد، متذکر شد: اکنون به دلیل تحریم‌ها این واردات ممنوع شده و ما در پالایشگاه دچار مشکل شده‌ایم.

وی، با تصریح بر اینکه می‌توان تحریم‌ها را دور زد، گفت: باید مسئله تحریم ایران در مجامع بین‌المللی برطرف شده و راهکاری برای آن اندیشیده شود.

سفیر آفریقای جنوبی در ایران اضافه کرد: خارج از تحریم هیچ چیز مانع از تجارت دو کشور در حوزه‌های مختلف نمی‌شود.

وی، با بیان اینکه در روابط سیاسی ایران با آفریقای جنوبی هیچ مشکلی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در این زمینه تحریم‌ها بی‌تأثیر بوده است.

وایتهد، متذکر شد: امیدواریم مذاکرات ایران با گروه 1+5 با موفقیت ایران انجام شود که این به نفع آفریقای جنوبی خواهد بود.

وی، توجه به بخش‌های مختلف هر دو کشور را در توسعه روابط تجاری آفریقای جنوبی و ایران تأثیرگذار دانست و افزود: در اوسط مهر امسال کمیسیون ایران در آفریقای جنوبی برگزار می‌شود و در این کمیسیون 60 موارد وجود دارد که امیدواریم حرکت‌هایی در آن صورت گیرد.

این مسئول آفریقای جنوبی، با تأکید بر اینکه می‌توان بر تحریم‌ها غلبه کرد و تجارت بین دو کشور را گسترش داد، خاطرنشان کرد: ایران در زمینه کشاورزی کشوری قوی است و جنگل‌داری خوبی دارد و تبادل مهارت می‌تواند در این زمینه مفید باشد.

وایتهد، استفاده از ظرفیت مناطق گردشگری ایران به ویژه در گیلان را در بی‌اثر کردن تحریم‌ها و شکوفایی اقتصاد ایران و توسعه تجارت با آفریقای جنوبی تأثیرگذار خواند.

وی، خاطرنشان کرد: تحریم مانند یک بازی است که باید راه مناسبی برای آن پیدا کرد و از آن پیروزمندانه خارج شد.

سفیر آفریقای جنوبی در ایران، با اشاره به اینکه نمی‌توان از بخش دولتی انتظار زیادی داشت، تصریح کرد: بخش خصوصی می‌تواند در سرمایه‌گذاری دو کشور کمک کند.

وی افزود: ما به دنبال ایده‌هایی هستیم که تجارت عملی داشته باشیم و شرکت‌های آفریقایی به ایران بیایند و از هر دو طرف درخواست‌هایی داشته باشیم.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin