علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سائوراب كومار سفیر هنددر ایران بر تنظیم برنامه های جدید مبادلات فرهنگی تاكید كردند.

به گزارش آوا دیپلماتیک، علی جنتی در دیدار با سائوراب كومار، با اشاره به فضای جدید در حوزه روابط بین المللی ایران پس از رفع تحریم ها، ابراز امیدواری كرد بیش از پیش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو كشور گسترش یابد.

عضو كابینه دولت یازدهم در ادامه با تاكید بر اینكه كشور هند برای جمهوری اسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، اظهار كرد: گسترش روابط سیاسی، تجاری، علمی و فرهنگی با این كشور از جمله اولویت های ایران در روابط بین المللی محسوب می شود.

جنتی همچنین به سفر ٢٠ سال پیش خود به كشور هند اشاره كرد و گفت: در این سفر با اساتید زبان فارسی در دهلی ملاقات هایی داشتم و از كتابخانه آرشیو این كشور در

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اظهار داشت: در طول سال های گذشته كتاب های زیادی در ایران منتشر شده كه معرف فرهنگ، تمدن، مكاتب و ادیانی است كه در هند وجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفر ایام نوروز خود به كشور هندوستان،خاطرنشان كرد: با اینكه این سفر كاملا شخصی بود سعی كردم از آن استفاده های لازم را هم داشته باشم بنابراین با وزرای امور اقلیت ها و فرهنگ و توریسم دیدارهایی داشتم و مذاكرات مناسبی هم در این دیدارها صورت گرفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تاكید بر اجرای برنامه های مبادلات فرهنگی میان دو كشور افزود: یكی از اقدامات ضروری این است كه برنامه های جدید مبادلات فرهنگی میان دو كشور تنظیم و به امضای وزرای دو كشور برسد.

جنتی در ادامه از برگزاری سمینار بررسی روابط فرهنگی ایران و هند در تهران در خرداد ماه سال جاری خبر داد و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همكاری های لازم برای هر چه پربارتر برگزار شدن این سمینار اعلام كرد.

جنتی همچنین بر همكاری های مشترك در حوزه های سینمایی، موسیقایی، هنرهای تجسمی و برگزاری هفته های فرهنگی هند در تهران و هفته های فرهنگی ایران در دهلی تاكید كرد.

عضو كابینه دولت یازدهم در ادامه با اشاره به اقدامات گروهك های تروریست ادامه داد: تمام جهان در حال حاضر از اقدامات این گروهك ها رنج می برند. این عناصر به ظاهر ادعای مسلمانی دارند ولی مشاهده می كنیم كه چه انفجارهایی را در كشورهای عراق، سوریه، كشورهای شمال آفریقا و حتی كشورهای اروپایی دارند. بنابراین باید ائتلاف جهانی برای مقابله با این افراطی گری ها صورت گیرد.

جنتی افزود: این گروهك ها با اقدامات وحشیانه خود علاوه بر كشتار مردم بی گناه به تخریب و از بین بردن آثار تاریخی و تمدنی در این كشورها می پردازند.

در ادامه این دیدار سفیر كشور هندوستان با تاكید بر گسترش زبان و ادبیات فارسی گفت: ایران و هندوستان دارای اشتراكات بسیاری در زبان و واژه های لغوی خود هستند و ما نیز در حال تلاش برای تشكیل كرسی های زبان هندی در دانشگاه تهران هستیم.

سائوراب كومار افزود: همكاری بین كتابخانه های دو كشور نیز از جمله ضروریات است و ما دارای بسیاری از آثار و كتب تاریخی به صورت دستنوشته هستیم كه نیاز به ترمیم دارند كه می توان آنها را به صورت مشترك چاپ كرده و در كتابخانه ها در دسترس علاقه مندان قرار داد.

سفیر كشور هندوستان در بخش دیگری، بر گسترش روابط فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و … دو كشور بیش از پیش تاكید كرد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin