ابراهیمی‌ترکمان در دیدار با سفیر چین پیشنهاد همکاری دو کشور برای معرفی اسلام اصیل در بخش مسلمان‌نشین چین را ارایه داد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، ابوذر ابراهیمی‌ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار پانگ سن، سفیر چین در تهران با اشاره به این که روابط بسیار خوب ایران و چین زمینه همکاری‌های مختلف فرهنگی بین دو کشور را فراهم کرده است گفت: ایران و چین از سابقه تمدنی و تاریخی بسیار کهن برخوردار هستند و بر همین اساس می‌توانند در حوزه فرهنگ جهان، تأثیرگذار باشند.

وی با تاکید بر گسترش روابط فرهنگی دو کشور افزود: ایران و چین از 32 سال پیش موافقتنامه فرهنگی امضا کردند که تاکنون معتبر است و با امضای برنامه مبادلات فرهنگی که پیش‌نویس آن به طرف چینی ارسال شده است، ارتباطات فرهنگی دو کشور به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: 3 سال پیش اولین کمیته مشترک فرهنگی ایران و چین در شهر پکن تشکیل جلسه داد و ما آمادگی داریم که دور بعدی آن را در 6 ماه آینده برگزار کنیم.

وی اظهار کرد: برنامه مبادلات فرهنگی دو کشور که به آن اشاره کردم را هم می‌توانیم در حین برگزاری دومین کمیته مشترک فرهنگی، به امضا برسانیم.

در ادامه، سفیر چین در تهران، با تأکید بر این‌که تبادلات دو کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی حوزه‌ها افزایش یافته است گفت: تاریخ تبادلات دو کشور به بیش از هزار سال قبل باز می‌گردد و به ویژه در سال‌های اخیر همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف، افزایش یافته است.

پانگ سن، با اشاره به افزایش مبادلات بین دو کشور به 50 میلیارد دلار در سال گذشته علیرغم وجود تحریم کشورهای غربی علیه ایران، افزود: در جریان نشست‌های گفت‌وگوهای هسته‌ای، کشورهای ایران و چین و روسیه، همکاری‌های خوبی با هم داشته‌اند و چین بر استفاده صلح‌آمیز ایران از انرژی هسته‌ای همواره تأکید کرده است.

وی همچنین از تعاملات بین دو کشور سخن گفت و بر نظر مشترک ایران و چین در بسیاری از مناسبات منطقه‌ای و جهانی از جمله مقابله با تروریست، تأکید کرد.

در ادامه سفیر چین در تهران با اشاره به سطح مبادلات فرهنگی دو کشور و حضور هیأت‌های فرهنگی و هنری چینی در برنامه‌ و جشنواره‌های مختلف ایرانی، گفت: پس از مکاتباتی که با مقامات فرهنگی چین داشتم، پکن از هیأت ایرانی برای برگزاری دومین کمیته مشترک فرهنگی بین دو کشور میزبانی خواهد کرد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نیز در سخنانی با اشاره به وجود قرائت‌های مختلف و افراطی از اسلام، فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در برخی کشورهای جهان اسلام را متذکر شد و گفت: چین، یک استان مهم و مسلمان نشین به نام سین کیانگ دارد که اسلام توسط ایرانیان وارد این منطقه شده است.

وی ادامه داد: ایران این آمادگی را دارد که در خصوص معرفی اسلام اصیل و زدودن افکار افراطی در بین مسلمانان چین با این کشور همکاری داشته باشد.ما مطمئن هستیم که این همکاری می‌تواند برای هر دو کشور سودمند و مفید باشد.

پس از آن سفیر چین در تهران، با استقبال از این پیشنهاد، وجود افکار افراطی در بخش مسلمان‌نشین چین را تأیید کرد و گفت: برخی از مسلمانان چین در کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه، عضو گروه‌های افراطی و در حال جنگ هستند.

پانگ سن، تأکید کرد: ایران هیچگاه از اسلام افراطی دفاع نمی‌کند و خواستار مقابله با این افکار است.به همین دلیل انجمن‌های اسلامی و برخی از علمای مسلمان در چین، از ارتباط با ایران برای معرفی اسلام اصیل حمایت می‌کنند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin