سفیر جمهوری عراق در تهران خواستار راه اندازی یک بانک مشترک بین دو کشور و انجام مراودات اقتصادی و تجاری با پول رایج طرفین (ریال و دینار) شد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، راجح الموسوی در همایش بزرگ تجارت ایران و عراق در محل سالن همایش های سران کشورهای اسلامی افزود: روابط اقتصادی و تجاری ایران و عراق، شایسته روابط دیرینه و تاریخی دو کشور نیست و کوتاهی هایی در این زمینه وجود دارد.

وی یادآور شد: در سال 2004 میلادی کمیته مشترک ایران و عراق تشکیل شد و نمایشگاهی در کنار آن شکل گرفت که امید است آنچه در آن اجلاس نهایی شد، پیگیری شود.

به گفته این مقام مسئول، تجارت ایران و عراق باید بسیار بیشتر از سطح موجود باشد و به نظر می رسد دو طرف در این زمینه کوتاهی می کنند.

راجح الموسوی، امکانات اقتصادی ایران را بسیار زیاد و شگفت انگیز توصیف کرد و گفت: شاید عراقی ها اطلاع چندانی از این امکانات نداشته باشند و به نظر می رسد کمتر از 10 درصد این پتانسیل های شناسانده شده است.

وی تاکید کرد: باید یک نمایشگاه دائمی محصولات و خدمات ایرانی در عراق شکل بگیرد تا بتوان همه تجربیات و تولیدات ایرانی را در آن عرضه و قراردادهای متعدد بازرگانی و تجاری امضا کرد.

سفیر عراق در تهران به طرح این پرسش پرداخت که چرا نباید بازار مشترک اسلامی و حتی منطقه ای از سوی این دو کشور شکل بگیرد؟ و در پاسخ به آن اظهار داشت: عمده توطئه های بین المللی در منطقه، بر ایران و عراق متمرکز شده و باید برای عمیق تر کردن همه جانبه روابط دو کشور اقدام کرد.

وی با اشاره به مشکلات بانکی، گمرکی، صدور ویزا و …، هر 2 طرف ایرانی و عراقی را مقصر این مشکلات برشمرد و گفت: رفع همه این مشلات نیازمند تصمیم قطعی و جدی و سپس اجرای آن است.

وی همچنین، وصل شدن راه آهن دو کشور و ارتباط آن با ترکیه و اتحادیه اروپا و همچنین زنده شدن شط العرب (اروند رود) برای توسعه حمل و نقل دریایی را خواستار شد.

راجح الموسوی ابراز امیدواری کرد جمهوری اسلامی ایران با پشت سر گذاشتن تحریم ها بتواند به جایگاه واقعی اقتصادی خود در منطقه بازگردد.

در ادامه همایش، ولید حبیب الموسوی معاون وزیر بازرگانی عراق گفت: باید تلاش شود تا سطح روابط اقتصادی تهران و بغداد به سطح روابط سیاسی آنها برسد.

وی با اشاره به تجارت سالیانه 200 میلیارد دلاری عراق با سایر کشورها، سهم ایران از این تجارت را تنها 6 میلیارد دلار و ناچیز برشمرد.

معاون وزیر بازرگانی عراق یادآوری کرد: برگزاری اجلاس مشترک ایران و عراق در سال 2015 با حضور نخست وزیر عراق و معاون اول رئیس جمهوری ایران و همچنین اجلاس کمیته مشترک دو کشور در بهمن ماه 94 توانست همکاری های دو کشور را بهتر به پیش ببرد و دولت عراق مصمم است در زمینه سرمایه گذاری های مشترک با ایران اقدام های جدی انجام دهد.

وی گفت: مسئولان عراقی از حضور شرکت های خارجی بویژه ایرانی در این کشور حمایت می کنند و امیدواریم با حل منطقی مشکلات بانکی، شاهد ایجاد شرکت های سرمایه گذاری مشترک بین دو کشور باشیم.

حبیب الموسوی تصریح کرد: با پاکسازی عراق از تروریست ها و با توجه به فعالیت های گسترده اقتصادی بغداد بویژه توجه به صادرات و واردات، این کشور اکنون نیازمند توسعه همکاری با شرکت های ایرانی در بخش های کشاورزی، ساخت سیلوها، صنایع، ساختمان سازی و احداث مجتمع های مسکونی است.

همایش بزرگ تجارت ایران و عراق با حضور مسئولات تجاری و بازرگانانی از دو کشور در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد.

عراق از بازارهای اصلی صادراتی ایران به حساب می آید؛ پیش تر سیدحمید حسینی دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اعلام کرده بود: در 6 ماه نخست امسال بیش از سه میلیارد و 277 میلیون دلار صادرات از ایران به عراق انجام شده و توانسته ایم رکورد صادرات ماهانه 600 میلیون دلاری به این کشور را حفظ کنیم.

به گفته حسینی، عراق دومین مقصد صادرات کالاها و خدمات ایرانی با سه میلیارد و 200 میلیون دلار، پس از چین بوده است اماکمتر از یک سوم صادرات به اقلیم کردستان عراق انجام شده است.

این مسئول یادآور شده که تا پایان شهریور امسال نزدیک به یک میلیارد دلار صادرات به اقلیم کردستان انجام شده که معادل صادرات کشورمان به ترکیه یا کشورهای آسیای میانه است و بر این اساس حفظ این بازار برای ایران حاز اهمیت است.

مصالح ساختمانی، سوخت های مایع، محصولات پالایشگاهی و پتروشیمی و مواد غذایی عمده اقلام صادراتی ایران به مقصد عراق هستند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin