رئیس فرهنگستان هنر، سفیر و رایزن فرهنگی فرانسه و رایزن فرهنگی بلژیک از نمایشگاه دهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بازدید کردند.

به گزارش آوا دیپلماتیک، فرانسوا سنمو، سفیر کشور فرانسه که برای بازدید از دهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر به موسسه صبا آمده بود، اظهار داشت: نمایشگاه بزرگی بود و حقیقتا این حجم وسیع از آثار و تولیدات هنری، فراتر از انتظار و تصور من بود.

وی همچنین با بازدید از نگارخانه ها و حوض خانه موسسه صبا تصریح کرد: فکر نمی کردم چنین فضایی را در تهران ببینم. این مجموعه قدرت رقابت با همتاهای جهانی خود را دارد و امیدوارم حضور وسیع تری از مردم و مخاطبان ایرانی را به خود ببیند.

دبیر اول سفارت بلژیک نیز در دیدار از نگارخانه های موسسه صبا گفت: هنر ایران هنری پیشرو و برخوردار از یک زبان جهانی است.

آن ماری بورلن، فضای نمایشگاهی صبا را متفاوت توصیف کرد و اظهار داشت: موسسه فرهنگی هنری صبا که این روزها با میزبانی از جشنواره تجسمی فجر، روزهای شلوغی را تجربه می کند.

وی خاطرنشان کرد: برایم دیدار از این مرکز، بسیار جالب بود و فضای نمایشگاهی آن هم متفاوت از جاهای دیگری بود که تاکنون دیده ام.

دبیر اول سفارت بلژیک اضافه کرد: تعدادی از آثار این جشنواره برای فهم و ارتباط گیری، نیاز به پیش زمینه داشت اما بیشتر آنها به یک زبان جهانی دست یافته بود.

ساختمان صبا در سال 1315 با کاربری مسکونی بنا شده و در سال 1381 با تغییر کاربری مرمت شده است. این ساختمان دارای یک حوض خانه، یک سالن کنفرانس و یک کلاس آموزشی در طبقه زیرزمین و نیز دارای تالار آیینه و دو نگارخانه در طبقه اول و دوم است.

نگارخانه خیال نیز در محوطه مرکز فرهنگی- هنری صبا واقع شده است. مجموعه کنونی با الحاق ساختمان جدید با عمارت قدیمی شکل گرفته است. احداث این نگارخانه که تمامی مراحل طراحی و معماری آن توسط ریاست وقت فرهنگستان هنر انجام پذیرفته است، از شهریور 1381 آغاز شد و در مهر ماه 1382 به پایان رسید.

با گسترش فعالیت های موسسه و برپایی نمایشگاه ها و دوسالانه‌های بین‌المللی و بالطبع نیاز شدید به توسعه فضا و به دنبال کمبود جا که مشکلات و موانعی برای اجرای بهتر و کیفی‌تر برنامه‌های متمرکز ایجاد می‌کرد پس از مذاکره با شهرداری منطقه 6 و مساعدت شهردار تهران، 4 طبقه جنب موسسه به این مجموعه اختصاص یافته و فضاهای نمایشگاهی آن افزوده شد.

این 4 طبقه پس از فضاسازی نمایشگاهی که طراحی و معماری آن توسط ریاست وقت فرهنگستان هنر انجام گرفت، در سال 1383 به مجموعه الحاق شد که سه طبقه آن شامل گالری‌های خیال، خیال شرقی و نگارخانه ملی و نگارخانه آیینه است که بخشی از نگارخانه آیینه به سینما تک اختصاص یافته و اکثر برنامه‌های کلاس های آموزشی، نشست های پژوهشی و نقد و بررسی آثار نمایشگاه ها در آن برگزار می‌شود. طبقه چهارم نیز هم‌ اکنون محل کتابخانه فرهنگستان هنر است که یکی از بزرگترین کتابخانه‌های تخصصی هنری ایران به شمار می‌رود.

این مجموعه با 6 نگارخانه صبا (1) و (2) با 800 متر مربع، نگارخانه خیال با 1300مترمربع، نگارخانه آینه با 1000 متر مربع، نگارخانه خیال شرقی 1600متر مربع، نگارخانه ملی ایران با 1600 متر مربع، نگارخانه خیال نو با 70.72 مترمربع به همراه سینماتک با ظرفیت 80 نفر و دوسالن کنفرانس با ظرفیت 40 نفر یکی از مهم ترین و بزرگترین مراکز فرهنگی – هنری خاورمیانه محسوب می شود.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin