هشتمین همایش ارتقا فرهنگ بهره وری انرژی با ارایه راهکارهای مبتنی بر سیستم مدیریت انرژی با حضور مدیران و کارشناسان صنایع انرژی بر در استانهای فارس و بوشهر برگزار شد.
این همایش نیم روزه در شیراز و در قالب پروژه بهره وری انرژی در ۵ صنعت انرژی بر که در یونیدو در حال اجراست، برگزار شد.
به گزارش آوا دیپلماتیک، نسیم شکاری، هماهنگ کننده ملی پروژه بهره وری انرژی صنعتی در ۵ صنعت کلیدی کشور گفت: پروژه بهره وری انرژی در صنایع انرژی بر ایران، 5 سال پیش توسط سازمان توسعه صنعتی ملل متحد و با حمایت مالی تسهیلات جهانی محیط زیست و همکاری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با هدف مبارزه با تغییرات اقلیمی در جهان از طریق صرفه جویی انرژی در صنایع، اجرا شده است.
شکاری افزود: در حال حاضر یک سوم مصرف انرژی در جهان به صنعت اختصاص دارد و ۳۰ درصد از گازهای گلخانهای که عامل گرمایش زمین هستند نیز توسط صنایع مختلف تولید میشود، از این رو اجرای برنامههایی که منجر به افزایش بهره وری و مدیریت مصرف انرژی میشود از نظر زیست محیطی نیز حائز اهمیت است.
وی، هدف از برگزاری این سلسله همایش ها را در استانهای مختلف کشور، افزایش آگاهی و فرهنگ سازی مدیریت مصرف انرژی در صنایع انرژی بر کشور برشمرد و افزود: پروژه بهره وری انرژی یونیدو به ارائه راهکارهای افزایش بهره وری انرژی در ۵ صنعت پالایش نفت، پتروشیمی، آهن و فولاد، سیمان و آجر که بیش از ۷۰ درصد انرژی صنعتی کشور را طبق آمار سال 2010 به خود اختصاص داده اند، میپردازد.
اریک گودبرگ مشاور بین المللی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در این همایش گفت: تغییر رفتار و ارتقا فرهنگ کارکنان صنایع مختلف میتواند با کمترین هزینه، صرفه جویی چشمگیری در مصرف انرژی واحدهای صنعتی ایجاد کند.
گودبرگ افزود: سه عامل اصلی برای موفقیت برنامه مدیریت انرژی، عوامل سیستمی و سازمانی، دانش و مهارتهای فنی و همچنین افراد و نیروی انسانی هستند، اما اغلب عامل نیروی انسانی مورد غفلت قرار می گیرد.گودبرگ تاکید کرد با فرهنگ سازی بدون صرف هیچ هزینه با هزینه بسیار کم می توان مصرف انرژی را به میزان محسوسی بهینه کرد و با کاهش سهم انرژی در نرخ تمام شده محصولات، در بازار جهانی به رقابت پرداخت.
گودبرگ افزود: سازمان های صنعتی بر این عقیده اند که طبق استانداردها عمل می کنند و صرفه جویی انرژی بیشتر نیاز به سرمایه گذاری دارد.در حالی که، پتانسیل های زیادی در صرفه جویی انرژی وجود دارد به طوری که در کشورهایی مثل آمریکا و دانمارک که جزو کشورهای پیشرفته در زمینه بهره وری انرژی هستند هنوز هم، جا برای فعالیت وجود دارد.
وی به صورت مختصر چرخه سیستم مدیریت انرژی با تمرکز بر اصول خط مبنای انرژی، شاخص های عملکرد انرژی و کنترل های عملیاتی را برای مخاطبان ارایه داد.