رئیس مؤسسه فرهنگی اکو در نشست بین‌المللی «کتاب کهن‌ترین محور دوستی کشورهای عضو اکو» گفت: کشورهای اکو باید دیپلماسی کتابی داشته باشند. با استفاده از توانمندی‌های سازمان به آنچه می‌خواهیم برسیم.

به گزارش آوا دیپلماتیک، نشست بین‌المللی «کتاب کهن‌ترین محور دوستی کشورهای عضو اکو» در تالار همایش‌های بین‌المللی موسسه فرهنگی اکو با حضور نمایندگان فرهنگی ایرانی و دیپلمات‌های عضو اکو برگزار شد.

رئیس مؤسسه فرهنگی اکو در این آیین با تاکید بر جایگاه کتاب و کتابخانه‌ها در تقویت تعامل بین کشورهای دنیا در طول تاریخ، بیان کرد: کتابخانه‌ها نیروی محرکی برای اتحاد و اعتماد بین کشورها بودند.

وی ظهور فناوری‌های نوین را مسئله مهم در حوزه ترویج کتابخوانی ارزیابی کرد و افزود: حقیقت این است که به‌دلیل ظهور فناوری‌های نوین ازجمله اینترنت و هوش مصنوعی، کتابخوانی، تعداد کتابفروشی‌ها و کتابخانه‌ها در برخی کشورها و شهرها ازجمله در کراچی و تاشکند کاهش پیدا کرده است. بنابراین با این پرسش مواجه هستیم که با وجود این فناوری‌ها، آینده کتاب کاغذی چگونه خواهد شد؟

رئیس مؤسسه فرهنگی اکو با اشاره به کاهش درخورتوجه شمارگان کتاب گفت: شمارگان کتابِ ناشران پیش‌رو به ۵۰ هزار نسخه می‌رسید درحالی‌که این آمار به ۲۰۰ تا ۳۰۰ نسخه رسیده است. به‌نظر می‌رسد، اقتصاد، توجه چندانی به موضوع کتابخوانی ندارد.

سعد خان با تاکید بر تاثیر فناوری‌های نوین ازجمله چت جی پی تی بر نویسندگی بیان کرد: آیا هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین هوش انسان شود؟ باید درباره این مسئله مهم صحبت کرد.

وی با اشاره به جایگاه کتاب در منطقه فرهنگی اکو گفت: کتاب همواره در منطقه اکو مهم بوده و همواره تلاش شده که کتاب را برای آیندگان حفظ کند؛ بنابراین موسسه فرهنگی اکو، تلاش می‌کند ماموریت فرهنگی خود را انجام دهد. وقتی از تبادل فرهنگ صحیت می‌کنم، یعنی تبادل اندیشمندان. علاقه‌مندیم در موسسه فرهنگی اکو مجمعی از شاعران و نویسندگان و روزنامه‌نگاران منطقه را ایجاد کنیم.

رئیس مؤسسه فرهنگی اکو با اشاره به تاثیر جنگ بر فرهنگ گفت: در اولین حمه مغول‌ها، هلاکوخان منطقه‌ای که امروز ایران، پاکستان و افغانستان می‌نامیم را کاملاً ویران کرد و همه کتابخانه‌های نیشابور، قزوین، ری و بغداد را سوزاند و بعد از ۸۰۰ سال نتوانستیم به جایگاه نخست برگردیم. بسیاری از ذخایر فرهنگی ایرانی‌ها در اختیار دانشگاه‌های پنسیلوانیا، هاروارد و ام آی تی است.

سعد خان با تاکید بر اهمیت دیپلماسی کتاب در منطقه اکو گفت: معتقدم تلاش‌های روزافزون برای تقویت کتابخانه‌ها که به «دیپلماسی فرهنگی» تعبیر می‌کنم، باید ایجاد شود. کشورهای اکو باید دیپلماسی کتابی داشته باشند. با استفاده از توانمندی‌های سازمان به آنچه می‌خواهیم برسیم.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin