نشست خبری هفته فرهنگی کشورهای نوردیک با نام «نگاهی به هنر و فرهنگ کشورهای نوردیک» با حضور سفرای این کشورها در تهران برگزار شد.
به گزارش آوا دیپلماتیک، نشست خبری هفته فرهنگی کشورهای نوردیک با نام «نگاهی به هنر و فرهنگ کشورهای نوردیک» صبح شنبه ۱۶ خرداد ماه ۹۴، با حضور دکتر مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان، سفرای فنلاند، نروژ، سوئد، دانمارک، نماینده شورای وزیران نوردیک و جمعی از اصحاب رسانه، در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
دکتر مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان
دکتر مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان، در ابتدای این نشست خبری گفت: برای ما مایه مباهات است که هفته فرهنگی کشورهای نوردیک را برگزار میکنیم. در ایران هنرمندان ما به طور سنتی با فرهنگ و هنر برخی از کشورها آشنا هستند؛ اما کشورهایی مانند نوردیک فرهنگ و هنرشان در ایران چندان شناخته شده نیست و آنگونه که شایسته است معرفی نشدهاند.
وی ادامه داد: کشورهای نوردیک هنرمندان بزرگی دارند که آثاری مهم خلق کردهاند و معرفی این آثار و این هنرمندان الزامی است.
مدیرعامل خانه هنرمندان تاکید کرد: این برای نخستین بار است که کشورهای نوردیک برای معرفی فرهنگ شان دور هم جمع میشوند که نتیجه این رویداد فرهنگی آشنایی مردم و هنرمندان ایران با آثار فرهنگی – هنری نوردیک و همچنین آشنایی هنرمندان این کشورها با فرهنگ و هنر ایرن است.
دکتر سرسنگی اظهار داشت: ما اعتقاد راسخ داریم که فرهنگ و هنر حامی اصلی میان دوستی ملتها است. مردم دنیا با زبان و نژادهای مختلف از راه فرهنگ با هم ارتباط برقرار میکنند.
وی ادامه داد: برای رسیدن به جهانی پر از صلح و دوستی مسیری جز فرهنگ و هنر چارهساز نیست.
مدیرعامل خانه هنرمندان تاکید کرد: حرکتی که ما بابرگزاری این رویداد هنری آغاز کردهایم باید ادامه داشته باشد و در آینده گستردهتر شود.
دکتر سرسنگی، درباره برگزاری نمایشگاههای هنری در کشورهای نوردیک گفت: امیدواریم در آینده با هماهنگی میان مسئولان وزارت امور خارجه، سفیران ایران در دیگر کشورها و همچنین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هفته فرهنگ و هنر ایران را در کشورهای نوردیک برگزار کنیم.
وی ادامه داد: خانه هنرمندان ایران آمادگی خود را برای اعزام هنرمندان به دیگر کشورها اعلام کرده است. متاسفانه ما با کشورهای محدودی در ارتباط هستیم و تمام ارتباط مان را به چند کشور محدود کردهایم در حالی که این دیدگاه سنتی باید تغییر کنند و بدانیم که هر کشوری حتی کشورهای کوچک در دیپلماسی فرهنگی موثر هستند.
مدیرعامل خانه هنرمندان، با اشاره به بودجه اندک خانه هنرمندان گفت: ما آنقدر بودجه نداریم که خودمان هنرمندان را به کشورهای دیگر اعزام کنیم. شورای شهر سالانه ۴۰۰ میلیون تومان به ما کمک میکند که این مبلغ بخش کوچکی از هزینههای جاری ماست. همین چندی پیش ارکستر فرهنگ و هنر را به رهبری نادر مشایخی به کشور کویت اعزام کردیم که این حرکت با حمایت مالی شهرداری انجام شد.
دکتر سرسنگی، در پایان سخنان خود تاکید کرد: دیپلماسی فرهنگی نمیتواند از سوی چند نهاد به طور همزمان اداره و سیاستگذاری شود. ما برای ارتباط فرهنگی با دنیا عناصر لازم را داریم؛ اما به نظرم ساختاری که در نظر گرفتهایم باید تغییر کند.
در بخش دیگری از این نشست، سفیران کشورهای نوردیک، پیرامون هفته فرهنگی و در خصوص حضور هنرمندان ایرانی در کشورهایشان اظهارنظر نمودند:
اودیسه نورهیم، سفیر نروژ در ایران
خانم اودیسه نورهیم، سفیر نروژ، در ادامه این نشست خبری، با ذکر تاریخچه کوتاهی از نسبت تاریخی – فرهنگی کشورهای نوردیک گفت: قصد ما این است که فرهنگ و هنر کشورمان را به مردم ایران معرفی کنیم و از طریق این ارتباط و تبادل فرهنگی، ایران را بیش از پیش معرفی کنیم. فرهنگ ایران در نروژ شناخته شده است مخصوصا فیلمهای سینمای ایران. من به عنوان یک سفیر زن خوشحالم، اعلام کنم که تاکنون فیلمهای بسیاری از کارگردانان زن ایرانی را در نروژ نمایش دادهایم.
کرسی مکنزی، هنرمند و عکاس فنلاندی
خانم کرسی مکنزی، هنرمند عکاس فنلاندی، یکی دیگر از میهمانان حاضر، در ادامه این نشست خبری گفت: علاقه اصلی من به عکاسی از مناظر طبیعی است. البته امروز بعدازظهر در مراسم افتتاحیه درباره نقاشیهایم صحبت میکنم.
وی ادامه داد: آثاری از من در خانه هنرمندان به نمایش گذاشته میشود که شامل؛ عکاسیهای من از شهر هندسیوکی پایتخت فنلاند است.
این هنرمند فنلاندی، درباره عکاسیاش از ایران اظهار کرد: در این سفر فرصت عکاسی از ایران را ندارم؛ اما بسیار علاقهمندم که با عکاسانی ایرانی دیدار داشته باشم.
پیتر تیلر، سفیر سوئد در ایران
عالیجناب پیتر تیلر، سفیر سوئد، در ادامه این نشست، با اشاره به نزدیکی فرهنگی و زبانی کشورهای نوردیک، درباره تفاوت های کشورهای نوردیک اظهار داشت: با اینکه قرابت های زبانی و فرهنگی بین کشورهای ما وجود دارد اما تفاوت هایی نیز بین کشور های ما وجود دارد که باید به گالری ویژه نمایش دهنده آثار فرهنگی و هنری سوئد در خانه بیایید تا بتوانید این تفاوت ها را مشاهده کنید. همچنین برای ما خیلی جالب است که بتوانیم آثاری از فرهنگ و هنر سوئد را به مردم ایران نشان دهیم چراکه ایرانیان بسیاری در سوئد هستند.
سفیر سوئد، درباره حضور هنرمندان ایرانی در کشورش گفت: سفیر ایران در کشور ما مسئول اصلی این موضوع است. همانگونه که ما هنرمندان کشورمان را به ایران آوردهایم سفیران ایران در کشورهای دیگر باید پیگیر حضور هنرمندان ایرانی در دیگر کشورها باشند.
هری کمراینن، سفیر فنلاند
هری کمراینن، سفیر فنلاند، در ادامه این نشست خبری، در سخنان کوتاه خود، با اشاره به حضور نوآورانه کشورهای نوردیک در جهان مدرن گفت: دو هفته پیش در تهران برنامهای فرهنگی با عنوان «نگارخانه ای به وسعت یک شهر» برگزار شد که آثار هنری بسیاری از کشورهای مختلف را به نمایش گذاشت و من نگاهی به هنر و فرهنگ کشورهای نوردیک را در راستای چنین برنامه هایی می بینم زیرا فرهنگ و هنر در تعامل به وجود میآید. ما شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی را در فنلاند به زبان فنلاندی ترجمه کردهایم تا مردم ما این شاهکار ادبی جهانی را بخوانند.
کریستین هوگارد، سفیر دانمارک در ایران
اندرس کریستین هوگار، سفیر دانمارک، در پایان این نشست خبری، پیرامون برنامه های کشورش در هفته فرهنگی کشورهای نوردیک گفت: نمایشگاه کشور دانمارک شامل دو بخش خواهد بود یک قسمت مربوط به طراحی خانه سفیر می شود و بخش دیگر مربوط به آثار فرهنگی جزایر گرینلند و فارو می شود.