در نشست تخصصی معرفی فرصت‌های بازار و توسعه تجارت با مکزیک ضمن اشاره به مزیت‌های تجاری ایران و مکزیک بر لزوم توسعه تجارت دو کشور تاکید شد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، «نشست تخصصی معرفی فرصت‌های بازار و توسعه تجارت با مکزیک» با حضور احمد فیروزی، مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، گییرمو آلخاندرو پونته اوردوریکا، سفیر مکزیک در ایران و افشار فتح اللهی، مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات و جمعی از تجار، بازرگانان، نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی و سازمان‌های دولتی در سالن مروارید محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

در ابتدای نشست احمد فیروزی با اشاره به فرصت‌های صادراتی ایران در بازار مکزیک، گفت: تجارت خارجی مکزیک در بازه زمانی 2010 تا 2023 رشد 2 برابری را تجربه کرد؛ رشد صادرات و واردات مکزیک در سالهای اخیر حکایت از پویایی این اقتصاد دارد. همچنین این کشور در 2024 رشد 4.5 درصدی در واردات و 4 درصدی در صادرات داشت.

به گفته وی؛ بخشی از گروه‌های کالایی وارداتی مکزیک از جمله لاستیک و پلاستیک، مواد شیمیایی و فولاد و خشکبار از جمله پسته و خرما جزو مزیت‌های صادراتی ما است.

فیروزی با بیان اینکه 60 درصد واردات مکزیک از آمریکا و چین انجام می‌شود، تصریح کرد: رقبای ما در بازار مکزیک قوی عمل می‌کنند؛ اما باید این نکته را در نظر داشت که طیف وسیع از کشورها شرکای مکزیک هستند و ما نیز می‌توانیم از این بازار سهم قابل توجهی تصاحب کنیم.مدیر کل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: تراز تجاری مکزیک با کانادا و آمریکا مثبت و با سایر کشورها منفی است. رکود صادراتی ایران به مکزیک به سال 95 باز می‌گردد که در این مقطع حدود 56 میلیون دلار صادرات ایران به مکزیک بود.

این مقام مسئول بازار مکزیک را برای ایران جذاب معرفی کرد و افزود: صادرات پسته، فرش، کف پوش و خاویار قابل توجه است و باوجود اینکه مکزیک با بیشتر کشورهای دنیا با تعرفه صفر تجارت خود را دنبال می‌کند اما حدود ۴۸ تن پسته از ایران وارد کرد این در حالی است که قیمت پسته ایران نسبت به آمریکا بالاتر است.

در ادامه این نشست سفیر مکزیک با اشاره به تغییرات عمیق اقتصادی مکزیک از سال 2018، گفت: تغییرات اقتصادی در مکزیک تغییرات کوتاه نامیده شدند و در سال 2024 نیز این تغییرات دنبال شد.

گییرمو آلخاندرو پونته اوردوریکا، با بیان اینکه برنامه اقتصادی مکزیک بر توسعه و رفاه برای تمام مردم متمرکز شده است، افزود: به نظر می‌رسد که اقتصاد می‌تواند به حل مشکلات اجتماعی کمک کند و در سال‌های گذشته مشکلات جهانی منجر به افزایش تورم در دنیا شد اما مکزیک آرام به رشد اقتصادی خود ادامه داد و 9 میلیون نفر را از فقر نجات و زمینه‌های افزایش دریافتی کارمندان را فراهم کرد.

به گفته سفیر مکزیک در ایران، مکزیک در سالهای اخیر وابستگی خود را به نفت کاهش و بازار جدید ایجاد کرد. هم اکنون مکزیک در تولید خودرو سبک، تجهیزات پزشکی، تجهیزات هوا وفضا، موتور فضانورد، توریسم و … جزو برترین‌های دنیا است.

وی ادامه داد: هدف‌گذاری کرده‌ایم که مکزیک در سال‌های آینده جزو 10 اقتصاد برتر دنیا شود و در سال 2024 مکزیک رتبه 12 اقتصاد جهان را از آن خود کرد؛ مکزیک، توانست جایگاه خود را در بازار آمریکا تقویت کند و از چین جلو بیفتد.

اوردوریکا در پایان ضمن ابراز علاقه‌مندی مکزیک به توسعه مناسبات تجاری با ایران، بر ایجاد ارتباط نزدیک تجار دو کشور از طریق تبادل هیات‌های تجاری تاکید کرد.

همچنین در این نشست افشار فتح اللهی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات، مکزیک را جزو اقتصادهای بزرگ دنیا با شاخص‌های مناسب و پایدار معرفی کرد و افزود: ایران هم اکنون با 80 کشور تفاهم نامه همکاری دارد آمادگی داریم با مکزیک نیز قرارداد همکاری بیمه‌نامه‌های اتکایی داشته باشیم.

وی همچنین خدمات متنوع صندوق را در حوزه صدور ضمانت‌نامه‌ها، پوشش ریسک و اعتبارسنجی شرکت‌های خارجی را به تفصیل معرفی کرد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin