مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی در دیدار با سفیر جمهوری آذربایجان بر نگاه دولت ایران به توسعه مناسبات با این کشور تاکید کرد.
به گزارش آوا دیپلماتیک، سید ضیا هاشمی در دیدار با بنیاد حسین اف سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری آذربایجان از توسعه همکاری های رسانه ای دو طرف استقبال کرد و گفت: حس ما نسبت به آذربایجان نه تنها به عنوان یک کشور دوست و همسایه بلکه حس خویشاوندی است و ما وظیفه خود می دانیم برای توسعه و تحکیم مناسبات دو ملت تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه آقای رئیس جمهور نگاه ویژه ای به جمهوری آذربایجان دارند، افزود: دولت ایران علاقه مند است مناسبات دو کشور بیش از پیش در حوزه های مختلف اقتصادی، علمی، گردشگری فرهنگی و رسانه ای گسترش یابد.
مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ادامه داد: مواضع جمهوری اسلامی ایران حکیمانه و مبتنی بر اصل عدم مداخله و حفظ احترام متقابل است و کشورهای منطقه هم باید منافع مشترک و اشتراکات را مد نظر قرار دهند و از سوء تفاهم ها عبور کنند.
هاشمی در عین حال استفاده از ظرفیت های موجود را مشروط به شناخت کافی از این ظرفیت ها ذکر کرد و با اشاره به نقش رسانه ها در این زمینه گفت: در خصوص گردشگری و تبادل دانشجو دو طرف ظرفیت های زیادی دارند که باید از این فرصت استفاده کرد.
بنیاد حسین اف هم در این دیدار ضمن تبریک سال نو گفت: سال گذشته در روابط ایران و آذربایجان سال پربرکتی بود و دو کشور امسال را هم با مقدمه بسیار خوبی شروع کرده اند.
وی اضافه کرد: تاکنون روسای جمهور ایران و آذربایجان یازده بار دیدار کرده اند که مسئولین دو کشور از این دیدارها بسیار راضی بوده اند ضمن اینکه ارتباطات مردمی هم در سطح بالایی است و روز به روز هم گسترش می یابد.
حسین اف با بیان این که به لحاظ رسانه ای همکاری های خوبی بین دو کشور وجود دارد؛ خواستار توسعه همکاری های رسانه ای دو جانبه شد و گفت: دو طرف می توانند با برگزاری نمایشگاه های مشترک عکس و مبادله اخبار تصویری و متنی همکاری های خود را گسترش دهند.
این دیپلمات آذربایجانی همچنین در این دیدار گفت: آقای دکتر ظریف اخیرا پیشنهاد جالبی ارائه کردند مبنی بر اینکه ما به جای اینکه در منطقه قوی تر باشیم باید به فکر منطقه قوی تری باشیم؛ در همین راستا تعاملات سه جانبه ای در سال های اخیر شکل گرفته است.
حسین اف افزود: به ابتکار آقای علی اف نخستین نشست سه جانبه روسای جمهور آذربایجان، ایران و روسیه در باکو و دومین نشست در تهران برگزار شد و سومین نشست هم قرار است امسال در روسیه برگزار شود.اخیرا هم نشست چهارجانبه با حضور وزرای خارجه ایران، آذربایجان، گرجستان و ترکیه برگزار شد.
سفیر جمهوری آذربایجان در تهران با اشاره به اقدامات دو کشور برای توسعه زیرساخت های ترانزیت اظهار داشت: این تلاش ها نه فقط برای دو کشور، بلکه برای منطقه و جهان هم بسیار مفید خواهد بود به طوری که استفاده از این مسیر ترانزیتی از نظر زمانی 40 درصد و از نظر قیمت 60 درصد در مقایسه با سایر مسیرها ارزانتر تمام می شود.
وی با اشاره به همکاری دو کشور در زمینه تبادل دانشجو گفت:در زمینه همکاری های علمی امسال قرار شد 20 دانشجوی آذری در دانشگاه های پزشکی ایران بورسیه شوند و این برای ما فرصت مهمی است که باید از آن استفاده کرد.
سفیر آذربایجان خاطرنشان کرد: در روزهای سختی، ایران به کمک ما آمد و در روزهای تحریم هم آذربایجان در کنار ایران قرار گرفت و همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند دو کشور در روزهای سخت در کنار هم بوده اند.عده ای تلاش می کنند به روابط دو کشور آسیب بزنند اما ما باید هوشیار باشیم و تاکنون هم در این زمینه موفق بوده ایم.
حسین اف با اشاره به همکاری های دو کشور در زمینه خودروسازی اظهار کرد: کارخانه مشترک خودروسازی با مشارکت دو طرف احداث می شود ابتدا قرار بود طرف آذربایجانی 100 درصد سرمایه را تامین کند که در ادامه کار ایران خودرو 25 درصد سرمایه گذاری را بر عهده گرفت.
وی یادآور شد: از کالاهایی که از آذربایجان به حوزه سی. آی. اس. صادر می شود مالیات ارزش افزوده دریافت نمی شود اگر ایران بخواهد کالایی به این حوزه صادر کند باید 36 درصد مالیات بدهد در صورتی که اگر این صادرات از آذربایجان انجام شود این رقم 18 درصد خواهد بود.
سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در بخش دیگر از اظهارات خود با اشاره به همکاری های دو کشور در حوزه درمان و دارو و توریسم سلامت اظهار کرد: تولید کنندگان ایرانی پیش از این به فکر صادرات نبودند در حالی که الان 60 درصد نیاز دارویی نخجوان از ایران تامین می شود.
وی در پایان ضمن دعوت از مدیر عامل ایرنا برای بازدید از جمهوری آذربایجان بر توسعه تعاملات و همکاری های رسانه ای طرفین تاکید کرد.