فائو در ایران و دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، طی مراسمی در پردیس این دانشکده در کرج روز جهانی مبارزه با بیابانزایی و خشکسالی را گرامی داشتند.
به گزارش آوا دیپلماتیک، رائو ماتا، نماینده فائو در ایران در سخنان آغازین خود بر اهمیت مراقبت و حفاظت از زمین و نقش محوری این اقدامات برای دستیابی به توسعه پایدار تأکید کرد.
ماتا ضمن اشاره به خطراتی که بیابانزایی و خشکسالی بر امنیت غذایی و محیطزیست تحمیل میکند، گفت: تحقیقات نشان میدهند که در سطحی جهانی، چنانچه طی 25 سال آینده تخریب سرزمین با روند کنونی ادامه یابد به میزان 12 درصد از تولیدات محصولات غذایی در جهان کاسته خواهد شد، چراکه عملا به میزان 30 درصد بر قیمت این محصولات در ابعادی بینالمللی افزوده خواهد شد.از سوی دیگر تا سال 2030، روندهای جهانی همچون پویایی جمعیت، افزایش تقاضا برای مصرف انرژی، غذا و آب فشار قابل ملاحظهای را بر اراضی تحمیل میکنند.به طوری که انتظار میرود که تقاضا برای غذا 50 درصد، انرژی 45 درصد و آب 30 درصد افزایش یابد.
وی افزود: رو در رویی با این حجم تقاضا نیازمند آن است تا سطح اراضی کشاورزی به میزان 175 تا 220 میلیون هکتار افزایش یابد.چنین نیازی به صورت پایدار برآورده نخواهد شد مگر آنکه از بهرهوری اراضی به شیوهای صحیح حفاظت نماییم.ادامه روند کنونی به جنگلزدایی، بیابانزایی و تخریب بیشتر اراضی ختم خواهد شد.
نماینده فائو در ایران در بخش پایانی سخنان خود گزارشی از پروژههای ملی و منطقهای که با همکاری نزدیک فائو و دولت جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با بیابانزایی و خشکسالی اجراء میشوند، ارائه کرد.
در این نشست همچنین جف کایان، مدیر ارشد سیاستگذاری در دفتر منطقهای فائو در خاور نزدیک و شمال آفریقا، به عنوان یکی دیگر از سخنرانان اصلی، بر اهمیت همگرایی بین فائو و دانشگاهها بهویژه دانشگاه تهران تأکید کرده و گفت: دانش تولید شده در دانشگاهها میتواند دانش فائو در حوزه کشاورزی و توسعه روستایی را ارتقاء بخشد.دانشگاهها نیز میتوانند از تخصص فائو در حوزه میدانی، کشوری و نیز سیاستگذاری بهرهمند شوند.
وی در ادامه سخنان خود افزود که این چشماندازهای جدید میتوانند به پیشرفتهای واقعی منتهی شوند به گونهای که دانش تولید شده در دانشگاهها در نهایت به قشر فقیر روستایی یاری رساند.