سفیر ونزوئلا در تهران یکی از پیروان سر سخت هوگو چاوز است و بر این باور است که تخریب روابط تهران-کاراکاس امکان ناپذیر است.به گزارش آوا دیپلماتیک، “امه نوتب زمبرانو” سفیر ونزوئلا در تهران با اشاره به برگزاری هفته ملی ونزوئلا در تهران و چند شهر دیگر در ایران گفت: هفته ملی ونزوئلا در تهران یکی از مهم‌ترین رویدادهای بین دو کشور است. در گذشته ذهن ما را از تاریخ واقعی تخریب کرده بودند و به لطف فرمانده چاوز اکنون تاریخ داریم که بدان افتخار می‌کنیم. دنیا معتقد است که چاوز باعث بازگشت تاریخ به ونزوئلا شده است. در این هفته می‌توانیم تاریخ خود را با ایرانیان به اشتراک بگذاریم و جایگاه خود را در قلب ایرانیان افزایش دهیم. تلاش می‌کنیم واقعیت حقیقی ونزوئلا را به گوش ایرانیان و جهان برسانیم.

وی درباره روابط ایران و ونزوئلا پس از بر روی کار آمدن رییسان‌جمهور جدید در دو کشور ادامه داد: بسیاری بودند که تلاش کردند که روابط ایران و ونزوئلا را از بین رود اما ما همان طرح صلح در سیاست خارجی و مبارزه ضدامپریالیستی به جا مانده از چاوز را ادامه می‌دهیم.

سفیر ونزوئلا در ایران با اشاره به این که افرادی مخالف روابط تهران – کاراکاس هستند، اضافه کرد: رسانه‌های غربی و کسانی که از ونزوئلا و ایران متنفرند و ضداسلام‌گراها در این راه تلاش می‌کنند. هم‌چنین این افراد فیلم‌های ضد ایرانی و ضد ونزوئلایی در هالیوود می سازند و از یک طرف فکر می‌کنند ایران به دنبال ساخت بمب هسته‌یی است و از طرف دیگر نمی‌توانند درک کنند که دیگر ونزوئلا حیاط خلوت آمریکا نیست و به استقلال رسیده است.

او افزود: ایران و ونزوئلا به روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی خود با یکدیگر همانند دوران هوگو چاوز ادامه می‌دهند و ما اجازه نمی‌دهیم که هیچ عاملی باعث خدشه‌دار شدن روابط دو کشور شود. امکان ندارد روابط تهران – کاراکاس به هم بخورد. امیدوارم به‌ روزی برسیم که جهان چند قطبی به وجود آید و صلح پایدار و مورد نظر برقرار شود.

این دیپلمات ونزوئلایی اضافه کرد: ایران و ونزوئلا آزادی عمل لازم را دارند که خود تصمیم بگیرند که با کدام کشور ارتباط برقرار کنند. روابط دو کشور از یک رابطه ساده بسیار بیش‌تر است. دو کشور تشابه سیاسی بالایی با یکدیگر دارند زیرا رهبران دو کشور ایده‌های آزادی‌طلبانه در سر دارند و همواره این شجاعت را داشته‌اند که در مجامع بین‌المللی از جمله سازمان ملل محکومیت‌ها و تهمت‌هایی که علیه ایران و ونزوئلا بوده است را محکوم کنند.

زمبرانو اضافه کرد: دیگران نیز فهمیده‌اند که با ایران و ونزوئلا نمی‌توان با زور صحبت کرد بلکه با گفت‌وگو و صلح می‌توان مسائل را حل کرد. 9 ماه پیش از فوت هوگو چاوز، وی من را به عنوان سفیر این کشور در ایران انتخاب کرد. این مساله نشان می‌دهد که ایران در میان کشورهای جهان برای کاراکاس از اولویت اول برخوردار است. چاوز حتی در بدترین دوران نقاهتش به گسترش روابط دو کشور فکر می‌کرد. اکنون وظیفه ماست که این تفکر چاوز را ادامه دهیم.

وی ادامه داد: چاوز همواره اعلام می‌کرد که ونزوئلا سینه آمریکای لاتین و عامل وحدت کشورهای این منطقه است. اکنون در طول هفت ماه اقامت خود در ایران این مساله را متوجه شدم که ایران نیز پایه اصلی خاورمیانه بوده و با توجه به سیاست خارجی این کشور مهم‌ترین نقش را در منطقه ایفا می‌کند. ایران می‌تواند موفق شود که تمام کشورهای منطقه را به یکدیگر متحد کند و در همین راستا تلاش می‌کند که تمام درها را باز کند تا صلح در منطقه ایجاد شود.

زامبرانو اضافه کرد: در نشست عمومی سازمان ملل از یک طرف آمریکا جنگ‌ها و درگیری‌ها را توجیه می‌کرد و از طرف دیگر ایران در کنار ونزوئلا، روسیه و چین صلح و دوستی را ترویج می‌کرد.

سفیر ونزوئلا در تهران اضافه کرد: اوباما سخنرانی‌اش در سازمان ملل به گونه‌ای بود که نشان دهد همه کشورها مخالف با ایده‌های این کشور هستند.

سفیر ونزوئلا در تهران افزود: ممکن است در داخل ایران بحث‌های بزرگی اتفاق افتد اما این بحث‌ها به بیرون درز نمی‌کند و در داخل ایران حل می‌شود. ما انقلابی هستیم و همواره زیر ذره‌بین آمریکا قرار داریم، اما دولت آمریکا به انقلاب ما احترام نمی‌گذارد. آمریکا تمام تلاشش حتی حمایت‌های مالی از خرابکاران را انجام داد تا بتواند در اقدامات مادورو خدشه وارد کند اما نتوانست. اکنون پنج ماه است که مادورو رییس جمهور ونزوئلا شده است اما آن‌ها نمی‌توانند این مساله را قبول کنند که این انتخاب با رای مردم است.

او در ادامه به رفت‌وآمدهای دیپلماتیک بین دو کشور اشاره کرد و گفت: یک هیات بلند پایه سیاسی از ونزوئلا در آینده به ایران سفر می‌کند. هم‌چنین قرار است یک هیات پارلمانی از ایران به ونزوئلا سفر کند. ما عضو جنبش غیرمتعهدها هستیم به همین دلیل میزان رفت و آمد میان دو کشور بسیار بالا است.

وی افزود: در تهران قرار است اجلاسی با حضور اعضای صادرکنندگان گاز برگزار شود که از ونزوئلا نیز دعوت شده است که در این اجلاس حضور یابد. هنوز معلوم نیست که چه کسی در این اجلاس شرکت کند اما ونزوئلا در سطح وزیر حضور می‌یابد. مذاکرات و گفت‌وگوی دائم میان ایران و ونزوئلا وجود دارد. سفیران دو کشور در تماس با یکدیگرند. مدتی بود که به دلیل برخی از مشکلات داخلی در ونزوئلا و ایران در رفت و آمد مقامات دو کشور وقفه افتاد اکنون این روند از سر گرفته می‌شود.

سفیر ونزوئلا در تهران گفت: آمریکا باید بداند نه با دکترین نظامی خود و نه از طریق سفارت‌خانه‌های خود در کشورهای دیگر، نمی‌تواند برای خود و کشورهای آمریکای لاتین تصمیم‌گیری کند. دیگر اروپا و آمریکا الگوی کشورهای آمریکای لاتین نیستند.

وی درباره انتشار اخباری مبنی بر این که ونزوئلا پول نفتکش‌هایی که از ایران دریافت کرده را پرداخت نمی‌کند، گفت: این مساله مشکلی نیست و در آینده حل خواهد شد. مسوولان هر دو طرف در این باره با یکدیگر مذاکره می‌کنند. برخی از دشمنان در روند این مساله مانع تراشی کرده‌اند. اصل این مساله این است که مجوز لازم باید صادر شود و هر دو طرف توافق کنند. یکی از محورهای اصلی گفت‌وگوهای هیات سیاسی که از ونزوئلا به تهران می‌آیند همین مساله است.

زمبرانو درباره انتشار اخباری مبنی بر احتمال صادرات اورانیوم از ونزوئلا به ایران گفت: این‌گونه اخبار را رژیم صهیونیستی منتشر می‌کند زیرا از آن جایی که نمی‌توانند به طور مستقیم به مقابله با ایران بپردازند، از طریق مطبوعات این سمپاشی‌ها را انجام می‌دهند و 100 درصد چنین خبری صحت ندارد.

وی درباره مواضع ونزوئلا نسبت به احتمال نزدیکی ایران و آمریکا اضافه کرد: این مساله ربطی به روابط ایران و ونزوئلا ندارد. تهران به عنوان یک کشور مستقل، می‌خواهد با یک کشور مستقل دیگر ارتباط برقرار کند. این ربطی به ونزوئلا ندارد. دو ماه گذشته رییسان‌جمهور ونزوئلا ایران گفت‌وگوی تلفنی با یکدیگر داشتند که بسیار دوستانه و در جهت گسترش هر چه بیش‌تر روابط بود اما گفت‌وگوی تلفنی روحانی و اوباما متفاوت بود که برای حل مشکلات و اختلافات موجود بوده است، روابط هیچ کشوری نمی‌تواند در سطح روابط ایران و ونزوئلا باشد زیرا هر دو کشور انقلابی هستند.

سفیر ونزوئلا ادامه داد: این گفت‌وگوی تلفنی هر نتیجه‌ای به همراه داشته باشد ربطی به روابط ایران و ونزوئلا ندارد. ما به گسترش روابط خود ادامه می‌دهیم تا صلح پایدار برقرار شود. امیدواریم ایالات متحده دیگر نتواند به ادامه ناراحتی‌ها و درگیری‌ها در جهان بپردازد. هر دو کشور به سیاست‌های اتخاذ شده احترام می‌گذارند و یک رابطه باز میان دو کشور برقرار است. باید بدانیم رابطه با آمریکا همانند رابطه با ونزوئلا نیست و ایران باید بداند که در پشت پرده این رابطه چه مسائلی نهفته است.

او درباره همکاری‌های ایران و ونزوئلا گفت: من در این‌جا تلاش می‌کنم که کشورم بتواند از تجربیات ایران در زمینه پزشکی، نانو تکنولوژی و داروسازی استفاده کند تا بدین شکل هم‌گرایی و همکاری در زمینه فن‌آوری میان دو کشور برسیم.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin