مراسم پایانی نمایشگاه پیکرهای برای صلح تندیس های پنه لوپه از تخت جمشید تا رم شب گذشته طی مراسمی با حضور سفیران ایتالیا و واتیکان درموزه ملی برگزار شد.
به گزارش آوا دیپلماتیک، سفیر واتیکان در تهران نیز در سخنانی با ابراز خرسندی از نخستین حضور واتیکان در موزه ملی، جایگاه موزه واتیکان در رم را تشریح کرد.
وی در ادامه به بیان نقش و اهمیت هنر به ویژه در پیوند ملت ها پرداخت و گفت: درس هنر به جهان دوری از خشونت و وحشیگری و نشان دادن راه زیبایی است.
او افزود: همه هنرها از جمله موسیقی، ادبیات، تئاتر ، سینما و …زیبا هستند و بهترین پیام را برای نسل های گذشته و کنونی داشته و دارند.
لئو بوکاردی از موزه ها به عنوان ارزشمندترین مکان ها در جهان نام برد و ضرورت حضور گروههای مختلف مردم به ویژه جوانان در آنها را برای پی بردن به هویت خود و اینکه از کجا آمده اند را ضروری و لازم دانست.
سفیر واتیکان در پایان با تاکید بر این نکته که هنر بهترین راه برای تداوم گفت وگوهای ما و شناخت و احترام به یکدیگر است ابراز امیدواری کرد مبادله آثار هنری در آینده نیز ادامه یاد.
این نمایشگاه ۴ ماهه برای نخستین بار و براساس تفاهم نامه موزه ملی، موزه واتیکان و موزه کاپیتولینی و حمایت بنیاد پرادا برگزار شد.
تندیس پنه لوپه کشف شده در تخت جمشید پس از برگزاری نمایشگاهی ۴ ماهه در ایتالیا به همراه ۳ همزاد ایتالیایی خود، دو پیکره از واتیکان و یک پیکره از کاپیتولینی به وطن بازگشت و در سالن مخصوص درموزه ملی در معرض دید عموم گذاشته شد.
پنه لوپه های ایتالیایی امروز با حضور ماموران گمرک در موزه ملی و تائید بسته بندی های لازم به فرودگاه منتقل و از آنجا به ایتالیا برده می شوند.