سفیر نیكاراگوئه در تهران می گوید كشور متبوعش از بهبود روابط ایران و غرب و محكمتر شدن حلقه های دوستی میان تمامی كشورهای جهان استقبال می كند.به گزارش آوا دیپلماتیک، “ماریو باركرو بالتودانو” سفیر نیكاراگوئه در تهران طی گفتگو با ایرنا ضمن اشاره به رایزنی های دیپلماتیك جاری هیات عالی رتبه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورك، اظهار داشت كه دولت جدید ایران روش موثرتری را نسبت به گذشته برای رفع موانع موجود در مسیر بهبود روابط این كشور با غرب در پیش گرفته است.
بالتودانو با بیان این كه هرگونه تصمیم تهران برای رفع كدورت ها با غرب و آمریكا، مورد احترام ماناگوآ خواهد بود، گفت: نیكاراگوئه همواره طرفدار گفت و گو و صلح بوده و معتقد است گفت و گو بهترین راه حل مشكلات میان كشورها از جمله حل موضوع هسته ای میان ایران و غربی ها است.
بالتودانو با اشاره به پیام تبریك اخیر دكتر «حسن روحانی » رییس جمهوری اسلامی ایران به دولت و ملت نیكاراگوئه به مناسبت سالروز استقلال این كشور و حضور معاون “دانیل اورتگا” رییس جمهوری نیكاراگوئه در مراسم تحلیف روحانی گفت: دكتر روحانی دولتمرد بسیار بانفوذ و قدرتمندی است كه به خوبی به اهمیت روابط راهبردی ایران با آمریكای لاتین واقف است.
وی با تاكید بر ضرورت تقویت مناسبات اقتصادی میان دو كشور گفت: دلایل مختلف از جمله فاصله زیاد جغرافیایی، سختی های حمل و نقل، تحریم های یكجانبه و تحریم های بانكی علیه ایران باعث شده تا دو كشور آن گونه كه باید مناسبات اقتصادی مطلوبی نداشته باشند و همین موضوع سبب شده است تا تجار و سرمایه گذاران ایران و نیكاراگوئه انگیزه و تمایل چندانی به فعالیت در كشورهای متقابل نداشته باشند.
بالتودانو اظهار امیدواری كرد كه مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو كشور با توجه به ظرفیت های و پتانسیل های دوطرف، وضعیت بهتری پیدا كند.
سفیر نیكاراگوئه در تهران در خصوص بحران سوریه ، گفت گو میان دولت و معارضین سوری را بهترین راه حل این بحران دانست و گفت: امروز جامعه بشری به مراحل بالایی از رشد و پیشرفت دست یافته و دوره جنگ و كشتار سپری شده است و می توان بدون آن كه به جنگ فكر كرد، مسایل را از طریق صلح آمیز و با گفت و گو حل كرد.
بالتودانو تاكید كرد: دخالت بیگانگان كمكی به حل بحران سوریه نخواهد كرد و این خود شهروندان سوری هستند كه باید با تدبیر راه صحیح را برای حل مشكلات جاری در این كشور برگزیند.
سفیر نیكاراگوئه در تهران در بخشی از این گفتگو به اختلافات جاری میان كشورش و كلمبیا برسر مسایل مرزی و جزایر سان آندرس و پراویدنسیا در دریای كارائیب پرداخت.
به گفته این دیپلمات نیكاراگوئه ای، این جزایر كوچك در ۱۹۰ كیلومتری نیكاراگوئه و ۷۷۵ كیلومتری كلمبیا واقع شده است.
بالتودانو با بیان این كه رییس جمهور كشورش در سال ۱۹۸۰ برای مشخص شدن وضعیت مالكیت این جزایر، دادخواستی را به دادگاه بین المللی ارجاع داد، افزود: این دادگاه در نوامبر سال ۲۰۱۲ در نهایت حكم خود را درخصوص این دادخواست صادر كرد و طبق رای این دادگاه، كلمبیا مالك این جزایر شناخته شد اما در این رای اعلام شد كه قلمروی آبی نیگاراگوئه به این جزایر محدود نمی شود و فراتر از این جزایر است.
به گفته بالتودانو، براساس حكم دادگاه بین المللی قلمروی آبی نیكاراگوئه در دریای كارائیب ۹۰ هزار كیلومتر مربع است.
نماینده دولت نیكاراگوئه در تهران خاطرنشان کرد: با وجود این كه دادگاه رای به مالكیت كلمبیا بر جزایر یاد شده داد، دولت نیگاراگوئه به دلیل احترامی كه به مقررات بین المللی قائل است این رای را پذیرفت اما دولت كلمبیا از پذیرش حدی كه این دادگاه برای مرز آبی نیكاراگوئه تعیین كرده بود، سر باز زده است.
بنا به گفته سفیر نیكاراگوئه در تهران، كلمبیا اصرار دارد كه مرز آبی نیكاراگوئه صرفا به سواحل شرقی دو جزیره سان آندرس و پراویدنسیا محدود می شود و آبهای فراتر از این جزایر را شامل نمی شود.
بالتودانو با بیان این كه رییس جمهور كشورش در روزهای اخیر دادخواست دیگری را در این زمینه به دادگاه بین المللی تقدیم كرده است، گفت: نیكاراگوئه چیزی فراتر از مقررات بین المللی نمی خواهد و از كلمبیا نیز انتظار دارد كه به حكم دادگاه بین المللی احترام بگذارد.