سفیر دانمارک در ایران گفت: آماده افزایش مراودات فرهنگی با اصفهان هستیم، همچنین از دیگر عرصه‌های همکاری مشترک با ایران مسائل مهمی همچون کمبود آب، گازهای گلخانه‌ای و انرژی است که در صورت تمایل اصفهان، دانمارک علاقه‌مند به همکاری است.

به گزارش آوا دیپلماتیک، یسپر وار، در دیدار با شهردار اصفهان اظهار کرد: این اولین سفر من به اصفهان نیست، بلکه ۲۸ سال پیش برای اولین بار به عنوان توریست با همسرم به اصفهان سفر کردم و به دلیل پیشینه تاریخی، فرهنگ غنی و زیبایی‌های این شهر، دوباره جذب این شهر شدم و به آن بازگشتم.

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته تعداد زیادی گردشگران دانمارکی به ایران سفر و از شهرهای اصفهان، یزد و شیراز دیدن کرده‌اند، گفت: یکی از نقاط قوت ایران، نقش شهرها در دیپلماسی باست که به‌تازگی در حال رقم خوردن است، نقش‌ها می‌توانند مؤثر و مفید باشند. به‌طور قطع اصفهان همچون شهرهای بزرگ جهان با چالش‌هایی مثل آلودگی هوا و آب، مسائل زیست‌محیطی و دیگر مسائل شهری دست و پنجه نرم می‌کند و فرقی میان شهر اصفهان، کپنهاک و لندن نیست.

سفیر دانمارک خاطرنشان کرد: کپنهاگ شهری از دانمارک است که با شهرهای مختلف دنیا، خواهرخوانده است، همچنین شهر آرهوس از نظر علمی و فرهنگی در سطح بالایی در کشور دانمارک قرار دارد و می‌تواند زمینه مناسبی برای عقد پیمان خواهرخواندگی با شهر اصفهان باشد، چرا که سابقه مراودات فرهنگی متعددی با شهرهای دنیا را دارد.

یسپر وار با بیان اینکه جلسات مختلفی را با سفیر ایران در دانمارک، پیرامون برنامه‌ها و مراودات و افزایش ارتباطات با شهرهای مختلف ایران برگزار کردیم، تصریح کرد: سفیر ایران در دانمارک معتقد است، پروژه‌های فرهنگی که می‌تواند بین دانمارک و ایران دنبال شود، از طریق اصفهان انجام گیرد که در این راستا در مورد تقویت روابط فرهنگی میان اصفهان و شهرهای دانمارک چند مورد پیشنهاد همکاری وجود دارد.

وی با بیان اینکه نخست در بحث کتاب کودکان و داستان‌های کودکانه می‌توان همکاری و ارتباط مشترک داشت، برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌هایی در این زمینه از جمله این پیشنهادها است، اظهار کرد: بحث موسیقی نیز از دیگر عرصه‌های است که زمینه مراودات فرهنگی مشترک بوده، به عنوان مثال دانمارک موسیقی‌دان بزرگی دارد که موسیقی به نام «میدان یا بازار بزرگ» نواخته که درباره شهر اصفهان و میدان بزرگ امام است.

سفیر دانمارک توضیح داد: علاقمند هستیم که گروه‌های موسیقی به ایران سفر کنند و اجراهای متعددی داشته باشند، بنابراین برای مراودات فرهنگی، زمینه‌های مشترک و زیادی میان شهر اصفهان و شهرهای دانمارک وجود دارد.

وی تاکید کرد: از دیگر عرصه‌هایی که می‌تواند زمینه همکاری مشترک با یکدیگر باشد، مسائل مهمی چون کمبود آب، گازهای گلخانه‌ای و انرژی است که در صورت تمایل اصفهان، دانمارک علاقه‌مند کمک است.

یسپر وار یادآور شد: اصفهان شهری مسطح و بدون ارتفاعات است، این امر باعث می‌شود که برای حل مشکلات ترافیکی و آلودگی آن بتوان از عرصه دوچرخه‌سواری به نحو احسن استفاده کرد، در دانمارک نزدیک به ۵۰ درصد از مردم برای رفتن به محل کار خود از دوچرخه استفاده می‌کنند که مزایای مختلفی از جمله رفع مشکلات آلودگی هوا، معضل ترافیک و همچنین حفظ سلامتی آنها را به دنبال دارد.

وی متذکر شد: کشور دانمارک توانسته است ۷۰ درصد تولید ناخالص ملی خود را افزایش و در عین حال ۴۰ درصد از مصرف منابع آبی و هشت درصد از مصرف انرژی خود را بکاهد، ما مطلع هستیم که ایران از کمبود آب در عرصه‌های مختلف رنج می‌برد و این کمبود حتی به زیبایی شهر هم ضربه زده است، این عرصه از جمله حوزه‌هایی است که می‌توان درباره آن بحث و تبادل نظر مشترک داشت.

سفیر دانمارک گفت: شهر اصفهان بی‌شک دارای آثار خارق‌العاده و زیبای تاریخی است و می‌تواند زمینه جلب و جذب گردشگران به ایران باشد، البته مشکلاتی در این مسیر وجود دارد که باید در سطح حاکمیت‌ها و دولتمردان رفع و حل شود، به‌طور قطع حضور گردشگران دانمارکی می‌تواند باعث رونق صنایع دستی و مسائل اقتصادی شهر شود.

وی گفت: رونق دوچرخه‌سواری مردم اصفهان می‌تواند حلال بسیاری از مشکلات آلودگی هوا و ترافیک شهر باشد، در این راستا پیشنهاد می‌کنم که برای یک نصف روز در هفته، خیابان‌های شهر اصفهان را ببندید و فقط اجازه ورود دوچرخه را به مردم بدهید تا کم‌کم مردم با این فرهنگ آشنا شوند.

یسپر وار توضیح داد: یک شرکت دانمارکی فعال پزشکی در زمینه ساخت قلم‌های انسولین برای درمان دیابت در ایران وجود دارد که در حوزه کارهای عام‌المنفعه اقداماتی را در زمینه سبک زندگی سالم مردم انجام می‌دهد، در این راستا می‌توانیم برای این موضوع رایزنی کنیم و به منظور تشخیص سلامتی مردم در زمینه دیابت مردم شهر اصفهان برنامه‌های پایش سلامتی را اجرا کنیم.

وی افزود: سفارت دانمارک در ایران قریب ۵۰ کتاب داستان کودک را فراهم و تهیه کرده است و اگر اصفهان آماده باشد می‌تواند در حاشیه برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان نمایشگاهی را برای نمایش این کتاب‌ها برگزار کند، همچنین در تهران یک موزه عروسکی وجود دارد که تحت نظارت سفارت است و هنرمندان در آن حضور پیدا می‌کنند و به نوجوانان و کودکاندر زمین‌های مختلف آموزش می‌دهند، در این زمینه نیز می‌توان کارهای مشترکی با اصفهان داشت.

شهردار اصفهان در ملاقات با سفیر دانمارک در ایران خاطرنشان کرد: اصفهان بعنوان یک شهر تاریخی و دارای تمدن و فرهنگ کُهن، همواره علاقه‌مند به ارتباط با شهرهای دیگر جهان است.

علی قاسم‌زاده ادامه داد: هم‌اکنون اصفهان در سطح دیپلماسی عمومی با ۱۵ شهر دنیا از قاره‌های مختلف جهان عقد خواهرخواندگی دارد و دارای ارتباطات، تبادلات و مُراودات فرهنگی و هنری با آنهاست.

قاسم‌زاده یادآور شد: هم‌اینک دو شهر از آلمان و اسپانیا با اصفهان خواهرخوانده هستند و اگر کشور دانمارک نیز مایل باشد، آمادگی داریم تا با یکی از شهرهای این کشور نیز عقد خواهرخواندگی امضا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سفیر دانمارک با داشتن شناخت از اصفهان و شهرهای دانمارک می‌تواند یک شهر از کشورش را که از لحاظ تاریخی، فرهنگی و طبیعی به ما نزدیک باشد، معرفی کند تا مقدمات عقد خواهرخواندگی آن با اصفهان فراهم شود.

شهردار اصفهان تصریح کرد: ارتباط در سطح دیپلُماسی عمومی، این زمینه را فراهم می‌کند که جدا از فرایندهای رسمی بتوانیم زمینه مُراوده و تعاملات هنرمندان، تجّار و شخصیت‌های علمی را میان اصفهان و شهرها و کشورهای دیگر برقرار سازیم.

وی تاکید کرد: شهرها می‌توانند پیشران دیپلماسی عمومی باشند و مردم کشورها را با فرهنگ یکدیگر آشنا کنند و بعنوان نمونه در اصفهان بارها شاهد اجرای گروه‌های هنری مختلف در زمینه‌ موسیقی، هنرهای نمایشی و تئاتر از شهرهای خواهرخوانده اصفهان بودیم.

قاسم زاده افزود: امروز مسائل زیست‌ محیطی از مهمترین چالش‌های پیش روی اصفهان است و علاقه‌مندیم که شهروندان ما هوای پاک تنفس کنند و در این زمینه آماده استفاده از تجربیاک دانمارک هستیم و از همکاری با این کشور در این زمینه استقبال می‌کنیم.

شهردار نصف جهان تصریح کرد: برای تسهیل ورود گردشگران خارجی بویژه شهروندان دانمارکی به اصفهان می‌توان بصورت خاص اقداماتی انجام داد و ما آماده استقبال از گردشگران این کشور هستیم و برای آنها فرش قرمز پهن می‌کنیم.

شهردار اصفهان با یادآوری آنکه اصفهان اواسط مهر سال جاری، میزبان برگزاری سی‌ و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان است، گفت: با توجه به سابقه درخشان دانمارک در زمینه داستان‌های کودک که آثار “هانس کریستین آندرسن” از نمونه‌های آن است از سفیر، نویسندگان و فیلم‌سازان دانمارکی دعوت می‌کنیم تا در این جشنواره شرکت کنند.

در ادامه این نشست که در شهرداری اصفهان صورت گرفت، سفیر دانمارک در ایران، شهر “آرهوس” کشورش را برای برقراری تبادلات علمی و فرهنگی با اصفهان معرفی کرد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin