“اومیت یاردیم” سفیر ترکیه در ایران با سفر به کردستان با شهردار سنندج و مسئولان فرهنگی و اقتصادی استان دیدار و گفتگو کرد.به گزارش آوا دیپلماتیک، “اومیت یاردیم” در دیدار با شهردار سنندج اظهار داشت: شهرداری‌ها عینی‌ترین بخش خدمات رسانی به مردم هستند و تلقی ما در ترکیه نیز همین است.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار است که یک هیئت ترکیه‌ای از استان کردستان دیدار می‌کند گفت: به مانند شوراهای شهر در سفارتخانه‌های ترکیه نیز بخش‌های مختلف رایزنی فرهنگی تجاری مطبوعاتی داریم.

سفیر ترکیه در ایران وظیفه سفرا را برقراری ارتباط با مقامات محلی و تبادل فکر و امکان‌سنجی همکاری‌های احتمالی آینده ذکر کرد و افزود: هدف از این سفر شناخت همه‌جانبه استان کردستان و سنجش امکانات و ظرفیت‌های موجود در این منطقه است.

یاردیم با بیان اینکه روابط ایران و ترکیه بویژه طی 10 سال گذشته روند رو به رشدی داشته است خاطرنشان کرد: این توسعه روابط صرفا در حوزه تجاری نیست بلکه درتمامی حوزه‌ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه هر دو کشور ایران و ترکیه از نظر منطقه‌ای و جهانی جایگاه ویژه و خاص خود را دارند تصریح کرد: در نتیجه روابط بین آنها نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.

سفیر ترکیه در ایران با یادآوری دیدارهای خود در2 روز اقامت در استان کردستان با مسئولان محلی اظهار کرد: فرصت مناسبی برای شناسایی ظرفیت‌های استان فراهم شد.

یاردیم با بیان اینکه همکاری زمان خاص خودش را می‌طلبد اظهار کرد: سرمایه‌گذاران خارجی در تمام دنیا به دنبال اطمینان از سرمایه‌گذاری هستند و به شناخت کاملی نیاز دارند.

وی با تأکید بر اینکه در صورت فراهم شدن زیربناهای لازم سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای برای خودشان در دنیا مرزی قائل نیستند گفت: منطقه کردستان پل ارتباطی بین ایران و ترکیه است.

سفیر ترکیه در ایران با اشاره به اینکه هم‌مرزی کردستان با شمال عراق برای ترکیه و ایران فرصت خوبی مهیا کرده است گفت: صادرات سال گذشته ترکیه به عراق بیش از یک میلیارد دلار بوده و درصد زیادی از آن مربوط به شمال عراق است.

یاردیم با بیان اینکه در حوزه‌های ترانزیت و روابط اقتصادی در سال‌های گذشته عملیات زیربنایی زیادی بین ترکیه و شمال عراق ایجاد شده است اظهار کرد: از اینکه برای ایران نیز منطقه شمال عراق و سلیمانیه اهمیت ویژه اقتصادی و تجاری دارد به خوبی آگاه هستیم.

وی افزود: فعالان اقتصادی در ایران باید در تمامی حوزه‌ها قویتر و مؤثرتر خودشان را به سرمایه‌گذاران ترکیه‌ای بشناسانند چرا که مردم ترکیه دید بازی نسبت به مردم جهان دارند.

سفیر ترکیه در ایران با بیان اینکه سالانه بیش از 30 میلیون گردشگر وارد ترکیه می‌شوند و 15 تا 20 میلیون نفر نیز به عنوان گردشگر از کشور خارج می‌شوند گفت: اما از این میزان تنها تعداد کمی به ایران مسافرت می‌کنند.

یاردیم دلیل موفقیت برخی کشورها در زمینه جذب توریست را حجم بالای تبلیغات عنوان کرد و گفت: باید در استان کردستان در راستای معرفی ظرفیت‌های توریستی اقدام شود.

وی با تأکید بر اینکه لغو روادید و نزدیکی به ترکیه از لحاظ جغرافیایی مزیت‌های خوبی به شمار می‌روند از برقراری پروازهای مستقیم از سنندج به ترکیه و بالعکس به عنوان راهی برای افزایش حجم مبادلات یاد کرد.

سفیر ترکیه در ایران با بیان اینکه متأسفانه در دوران اخیر کشور عراق دچار بحران‌های سیاسی شده است ابراز امیدواری کرد روزی فرا برسد که سه کشور ایران، عراق و ترکیه با همکاری همدیگر گام‌های بلندی در راستای ارتقای وضعیت اقتصادی و تجاری بردارند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin