سفیر ترکیه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به قابلیت های اقتصادی این استان، بر نقش محوری تبریز در روابط دو کشور تاکید کرد.
به گزارش آوا دیپلماتیک، رضا هاکان تکین، سفیر ترکیه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی ضمن اشاره به نزدیکی فرهنگی و جغرافیایی این استان با ترکیه، گفت: ما زمینه های همکاری زیادی با تبریز و آذربایجان شرقی داریم و آماده همکاری برای گسترش روابط با این استان هستیم.
وی، به پیوندهای دینی، فرهنگی و زبانی ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: رابطه و دوستی دو کشور، دیرینه و تاریخی است و این پیوندها باید عمیق تر و محکم تر شود.
هاکان تکین، با اشاره به سفر اخیر رییس جمهور ترکیه به تهران و برگزاری نشست تجاری ایران و ترکیه، ادامه داد: رهبران دو کشور اراده کامل برای توسعه روابط دارند و با وجود این اراده مستحکم، دلیلی ندارد که روابط دو کشور توسعه نیابد.
وی یادآوری کرد: ترکیه و ایران حلقه اتصال یکدیگر به اروپا و آسیا هستند و گسترش روابط آن ها بدون تعارف به نفع هر دو کشور است.
سفیر ترکیه در تهران با اشاره به آماری از سفرهای گردشگران دو کشور گفت: در سال گذشته شش میلیون ایرانی به ترکیه و 400 هزار ترکیه ای به ایران سفر کردند.
هاکان تکین، افزود: تبریز یک شهر تاریخی و گردشگری است و می تواند تعداد بسیار زیادی گردشگر جذب کند که لازمه این امر افزایش زیرساخت های گردشگری در این شهر و معرفی جاذبه های آن است.
وی اظهار کرد: هم اکنون 62 پرواز در هفته بین شهرهای مختلف ایران و ترکیه برقرار است و تلاش می کنیم آن را به 100 پرواز افزایش دهیم.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به هدف گذاری ایران و ترکیه برای افزایش سطح مناسبات تجاری به 30 میلیارد دلار در سال 2015، گفت: این استان می تواند سهم عمده ای از این هدف گذاری را به خود اختصاص دهد.
اسماعیل جبارزاده، با اشاره به اراده جدی روسای جمهوری ایران و ترکیه به گسترش روابط دوجانبه، افزود: عملیاتی کردن این اراده ها وظیفه ماست.
وی با بیان اینکه در هر زمینه ای آماده همکاری با ترکیه هستیم، خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی و ترکیه پیوندهای مشترک زیادی دارند و مهم این است که بتوانیم این پیوندها را به صحنه عمل بیاوریم.
جبارزاده، ادامه داد: توسعه روابط با همه کشورها جزو برنامه های ماست، اما کشورهای مسلمان و همسایه در اولویت همکاری هستند.
وی افزود: ایران و ترکیه همواره در روزهای سخت در کنار هم بوده و طبیعی است که اکنون توسعه روابط با ترکیه را ترجیح دهیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تشکیل میز تجارت ایران و ترکیه در اتاق بازرگانی تبریز، خاطرنشان کرد: تجار و فعالان اقتصادی تبریز از گذشته روابط خوبی با ترکیه داشته اند و این روابط در شرایط فعلی باید تقویت شود.
جبارزاده، با اشاره به فعالیت شرکت های ترکیه ای در تبریز و منطقه آزاد ارس، بر ضرورت افزایش حجم سرمایه گذاری های مشترک تاکید کرد.
وی همچنین تدوین برنامه ای منسجم و عملیاتی برای توسعه روابط دوجانبه را ضروری خواند و گفت: حرکت با برنامه می تواند ما را در رسیدن به اهداف تعیین شده کمک کند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تدوین سند تدبیر توسعه استان، یادآوری کرد: در این سند، قابلیت ها و اولویت های توسعه آذربایجان شرقی در همه زمینه ها معرفی شده و آماده ایم این سند را در اختیار سرمایه گذاران ترکیه قرار دهیم.
جبارزاده، به قابلیت های آذربایجان شرقی در بخش معدن اشاره کرد و افزود: وجود 35 نوع ماده معدنی در این استان زمینه خوبی برای سرمایه گذاری است.
وی، با اشاره به اینکه گردشگری از زمینه های مهم همکاری بین آذربایجان شرقی و ترکیه است، نسبت به استفاده از تجارب ترکیه در این زمینه ابراز علاقمندی کرد.
جبارزاده، همچنین با اشاره به تصویب پروژه آزادراه تبریز- بازرگان در هیات دولت، اظهار کرد: این پروژه در زمان کنونی بزرگترین پروژه مشترک ما با کشور ترکیه است که امیدواریم با کمک مسؤولان این کشور به زودی مراحل عملیاتی آن آغاز شود.