سفیر تایلند در تهران، دیدار سال گذشته دکتر روحانی رئیس جمهوری از بانکوک را نقطه عطفی در روابط دو کشور دانست.

به گزارش آوا دیپلماتیک، کالایانا ویپاتی پومی پراتس در همایش تجاری ایران و تایلند در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران با حضور فعالان اقتصادی دو کشور، افزود: دو کشور 62 سال است با یکدیگر روابط تجاری دارند و مشترکات فرهنگی و اجتماعی و حتی سیاسی بسیاری بین دو کشور است که دو ملت را به هم نزدیک می کند.

سفیر تایلند در تهران ادامه داد: دلیل حضور امروز ما نیز همین است و آمده ایم تا برای افزایش مناسبات تجاری، قدم های موثر برداریم.

ویپاتی تصریح کرد: صنعت غذای حلال ایران ظرفیت بسیار بالایی دارد که تایلند می تواند از آن بهره ببرد.

وی، جمعیت 80 میلیون نفری، منابع طبیعی غنی و امنیت ایران را از مشخصه های مهم بازار ایران برشمرد و اضافه کرد: به همین خاطر بانکوک مایل است روابط تجاری خود را با تهران گسترش دهد.

ویپاتی پتانسیل گردشگری ایران را بی نظیر توصیف کرد و گفت: امید می رود در آینده نزدیک دست اندرکاران صنعت گردشگری ایران بتوانند از تایلند نیز گردشگر جذب کنند و همانگونه که تایلند از مقاصد گردشگری ایرانی ها است، عکس آن نیز صادق باشد.

این مقام مسئول تاکید کرد: وزارت گردشگری تایلند در این زمینه آماده همکاری با ایران است و از توسعه مناسبات گردشگری میان دو کشور حمایت می کند.

تاویپ راچا پاکدی رایزن بازرگانی سفارت تایلند در تهران نیز در این نشست گفت: در سفر سال گذشته رییس جمهوری ایران به بانکوک تفاهم نامه های متعددی امضا شد و دو کشور موافقت کردند سطح مبادلات تجاری ظرف پنج سال به سه میلیارد دلار برسد و از آن زمان تا کنون این پنجمین هیات تجاری است که از تایلند به ایران می آید.

وی افزود: ایران و تایلند ساختار اقتصادی مشابهی دارند و هر دو کشور می توانند از یکدیگر برای حضور در بازارهای منطقه ای استفاده کنند.

وی تاکید کرد: ممکن است تایلند در آینده در توسعه صنعت نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کند و در بخش خودرو نیز ظرفیت همکاری خوبی میان دو کشور وجود دارد.

راچا پاکدی هدف از سفر هیات تجاری تایلند را شناخت بازار ایران برای توسعه همکاری های اقتصادی در بخش هایی که بیشترین ظرفیت را دارند، عنوان کرد.

وی همچنین صنعت غذای حلال را یک فرصت همکاری مناسب برای دو کشور دانست و گفت: در صنعت غذای حلال، تایلند می تواند در هر سه بخش غذا، اسنک و نوشیدنی با ایران همکاری کند.

رایزن بازرگانی تایلند تاکید کرد، همچنین باید سفر میان دو کشور آسان تر شود و مردم بتوانند راحت تر از گذشته رفت و آمد کنند.

حجم مبادلات تجاری ایران و تایلند در سال 2016 معادل 411 میلیون دلار بود. سال گذشته، صادرات ایران به تایلند به 154 میلیون دلار رسید که نسبت به سال پیش از آن 67 درصد افزایش داشت و صادرات تایلند به ایران نیز با 23 درصد رشد به 957 میلیون دلار بالغ شد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin