سفیر اتریش در ایران گفت: ایران و اتریش با پیشینه ۱۵۰ ساله ارتباطات علمی، میتوانند در زمینه گیاهان دارویی همکاری مشترک داشته باشند.
به گزارش آوا دیپلماتیک، وُلُف ویترش هایم، در دیدار با استاندار اصفهان با تشکر از میزبانی و استقبال خوب مسوولان استان اصفهان، اظهار داشت: ایران و اتریش همکاری علمی چند صد ساله درباره پزشکی دارند و بعنوان مثال در زمینه شناسایی گیاهان دارویی همکاریهایی از ۱۵۰ سال پیش تا کنون ادامه دارد.
وی افزود: یک دانشمند اتریشی در سال ۱۸۴۰ میلادی صدها نوع گیاه دارویی در ایران شناسایی کرد و در این زمینه دانشنامه ای تدوین کرده که هنوز مورد استناد و استفاده مراکز علمی است.
سفیر اتریش در ایران، ابراز تمایل کرد با همکاری مراکز علمی ایران، همایشی درباره گیاهان دارویی در اصفهان برگزار و در کنار آن نمایشگاهی از فعالیتهای فرهنگی و هنری برپت شود.
ویترش هایم با اشاره به حضور یکی از ورزشکاران اتریش در باشگاه سپاهان اصفهان، افزود: زمینههای فعالیتهای مشترک بین ایران و اتریش بسیار است که ورزشی و فرهنگی از جمله آنهاست.
وی با اشاره به زمینههای همکاری در بخشهای اقتصادی و بازرگانی گفت: در این ماموریت رایزن بازرگانی اتریش در ایران بمنظور رسیدگی به درخواستها و پرسش ها در این حوزه همراه من در اصفهان حضور یافت.
سفیر اتریش در ایران با اشاره به شناخت رایزن بازرگانی اتریش از ظرفیتها و فرصتهای ۲ طرف در زمینه فعالیتهای اقتصادی، ادامه داد: این شناخت میتواند درباره فعالیتهای اقتصادی ارتباط را آسان کند.
ویترش هایم افزود: اتریش در حوزه آموزش گردشگری دارای مدارس بزرگی است و فرصتی برای جوانانی بشمار می آید که در این زمینه تمایل به فعالیت دارند.
وی با اشاره به ظرفیتهای اتریش در حوزه علوم نوین، ابراز کرد: امروز کشورها با چالشهای متعددی از جمله مباحث زیست محیطی و تغییرات اقلیمی و برخی محدودیتها در این زمینه مواجه هستند که استفاده از فناوریهای نوین میتواند موثر باشد.
سفیر اتریش در ایران با اشاره به اهدای یک میلیون دُز واکسن کرونا به ایران، گفت: باور داریم که حمایت مشترک، زمینه برطرف شدن کووید-۱۹ است و زمانی همه ایمن خواهند بود که واکسن زده باشند.
ویترش هایم با بیان اینکه در زمان کنونی اتریش در حال پشت سر گذاشتن موج چهارم کرونا است، تصریح کرد: البته در ایران وضعیت متفاوت است و با کنترل شرایط، وضعیت خوبی دارد و با آرامش به مساله کووید-۱۹ مینگرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با نتایج خوب مذاکرات وین و برطرف شدن تحریمها و کرونا زمینه تعاملات بیشتر فراهم شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز در این دیدار گفت: اصفهان در زمینههای مختلف از جمله فناوریهای نوین و صنعتی مستعد سرمایهگذاری است.
امیر رضا نقش در دیدار با سفیر اتریش در ایران، گفت: اصفهان خواستگاه یک تمدن کهن و آثار آن در اماکن مختلف شهر نمایان است.
وی با اشاره به روابط ۵۰۰ ساله ایران و اتریش، ادامه داد: در این روابط خوب، چالشی وجود نداشته است و میتواند بنیان خوبی برای تقویت روابط در آینده باشد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه اصفهان شهر صنعتی، علمی، گردشگری و صنایع دستی است، افزود: این پیشینه میتواند زمینه تعریف کارهای بزرگ مشترک باشد و از این طریق با برنامهریزی، تعاملات طرفین گسترش یابد.
وی با اشاره به حضور موثر رایزن بازرگانی اتریش در این سفر، اظهار کرد: حضور تجار ۲ کشور درکنار همدیگر و استفاده از فرصتهایی که طرف مقابل امکان حمایت و پشتیبانی داشته باشد، زمینه رشد ۲ کشور در عرصههای مورد همکاری را فراهم خواهد ساخت و حضور رایزن اتریش میتواند در این زمینه موثر باشد.
مرتضوی به تغییرات اقلیمی و آب و هوایی اشاره کرد و افزود: مساله آب و هوا و محیط زیست همانطور که در نقاط مختلف جهان حائز اهمیت است در ایران و بویژه اصفهان نیز جایگاه ویژهای دارد و میتواند از دیگر زمینههای تعامل علمی ۲ کشور باشد.
وی با اشاره به ابراز تمایل سفیر اتریش درباره همکاری علمی اصفهان در زمینه گیاهان دارویی، تصریح کرد: امکان اعلام فراخوان کشور اتریش به دانشگاههای اصفهان، برای تولید مقالات علمی و استفاده از دستاوردهای دانشمندان ایرانی در این زمینه وجود دارد.
استاندار اصفهان اضافه کرد: اصفهان آماده برگزاری همایش مشترک و حضور دانشمندان اتریشی در این خطه بمنظور تبادل علمی بین دانشگاههای اتریش و ایران در زمینه گیاهان دارویی است.
وی گفت: مدیریت شهری، صنعت و سایر عرصههای کشاورزی میتواند از دیگر زمینههای تعامل و همکاری علمی ۲ کشور باشد.
مرتضوی تاکید کرد: اتاق بازرگانی اصفهان نیز میتواند بعنوان میزبان خوبی برای تجار اتریشی بمنظور تعاملات اقتصادی باشد زیرا افزایش تبادلات اقتصادی از طریق بخش خصوصی میتواند زمینهساز پایداری روابط شود.
وی با ابراز تاسف از کاهش تبادلات اقتصادی در سالهای اخیر تاکید کرد: سیاستهای اتحادیه اروپا و آمریکا، برغم سیاستهای مستقل اتریش بر این روابط ضربه وارد کرده است و از همین رو برقراری دیپلماسی عمومی بلندمدت میتواند سبب پایداری روابط ایران و اتریش در همه حوزهها بویژه اقتصاد و فرهنگ باشد.
استاندار اصفهان اظهار داشت: از سرگیری پروازهای وین به اصفهان، برگزاری هفته گردشگری ایران در وین و برگزاری نمایشگاهی در آنجا نیز از دیگر زمینهها برای اقدامات مشترک باشد.
وی با اشاره به نقش کرونا در کاهش ارتباطات، تصریح کرد: در عین حال این مساله نمیتواند بلند مدت باشد و اصفهان میتواند میزبان تورهای گردشگری اتریش باشد.
مرتضوی ادامه داد: مدیریت استان آماده است با دایر کردن میز وین در اصفهان در زمینه تداوم ارتباطات بازرگانی و تقویت فعالیتهای اقتصادی مشترک گامهای اساسی بردارد.