سفیر آفریقای جنوبی در دیدار با فعالان اقتصادی استان اصفهان خواهان تشکیل کمیته های مشترک اقتصادی بین دو کشور ایران و آفریقای جنوبی شد.به گزارش آوا دیپلماتیک، “ویلیام مکس وایتهد” سفیر آفریقای جنوبی در ایران طی دیدار با رییس اتاق و جمعی از فعالان اقتصادی اصفهان گفت: حضور هیات های تجاری در دو کشور باید بر اساس توافق این کمیته ها باشد تا سطح همکاری های اقتصادی به طور عملی افزایش یابد.

وی تصریح کرد: توسعه همکاری در بخش های علمی، فرهنگی، کشاورزی، گردشگری، انرژی، آب، سلامت، بهداشت و معدن می تواند بر اساس کمیسیون مشترک تشکیل شده در سال 2013 بین ایران و آفریقای جنوبی باشد.

سفیر آفریقای جنوبی در ایران با اشار به روابط خوب سیاسی بین دو کشور در 20 ساله گذشته گفت: در سایه روابط سیاسی، روابط اقتصادی نیز باید مثبت و رو به جلو باشد.

وی تحریم های اقتصادی را یکی از موانع توسعه روابط اقتصادی بین ایران و کشورش خود برشمرد و افزود: کاهش تحریمها باعث برقراری سطح جدیدی از روابط اقتصادی بین دو کشور می شود.

وایتهد به روز بودن ماشین آلات بخش معادن آفریقای جنوبی را یکی از نقاط قوت این کشور خواند و اظهار داشت: تامین مواد اولیه برای بخش های مختلف از دیگر ظرفیت های همکاری دو کشور است.

وی به فعالان اقتصادی استان اصفهان پیشنهاد داد که 10 موضوع سرمایه گذاری مشترک با آفریقا را شناسایی کنند و در مسیر اجرایی شدن آن گام بردارند.

وی آفریقای جنوبی را دروازه ورود کالا به قاره آفریقا خواند و گفت: سفارت آفریقای جنوبی در ایران تلاش می کند که امکانات و تسهیلات لازم برای توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور را فراهم سازد.

وایتهد در ادامه خواستار خواهرخواندگی اصفهان با شهر ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی شد و افزود: برقراری ارتباطات فرهنگی و سیاسی می تواند روابط اقتصادی را تقویت سازد.

رییس اتاق اصفهان نیز در این دیدار گفت: استان اصفهان 70 درصد فولاد کشور را تولید می کند و در بخش نساجی 40 درصد واحدهای نساجی در این استان مشغول به کارند.

خسرو کسائیان، ایجاد شرکت های مشترک بین اصفهان و آفریقای جنوبی را گامی موثر در توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور برشمرد و افزود: تجربه موفق شبکه ارتباطی خدماتی در ایران که با همکاری یک شرکت آفریقای جنوبی تشکیل شد، نمونه موفقی در این بخش بوده است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin