در جریان سفر آقای سعد خان به قرقیزستان، ظرفیت‌های همکاری بین موسسه فرهنگی اکو و قرقیزستان مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش آوا دیپلماتیک، جناب آقای دکتر سعد خان، رئیس محترم موسسه فرهنگی اکو، از تاریخ ۲۵ تا ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ (۱۵ تا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۵) به طور رسمی از بیشکک بازدید کرد و با مقامات فرهنگی و هنری قرقیزستان دیدار و گفتگو نمود تا ظرفیت‌های همکاری موجود بین موسسه فرهنگی اکو و قرقیزستان، یکی از ده عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو، را بررسی و ارزیابی کند.

در این سفر، دکتر سعد خان با خانم گلبارا قادیربکونا عبدیکالیکوا، معاون وزیر فرهنگ، اطلاعات، ورزش و سیاست جوانان جمهوری قرقیزستان، خانم یلدیز کملونا باکاشوا، مدیر موزه ملی تاریخ قرقیزستان، و خانم آینورا آلماس‌بکونا آسکاروا، مدیر کتابخانه ملی جمهوری قرقیزستان دیدارهای جداگانه‌ای داشت و از آخرین دستاوردهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، تاریخی و علمی این کشور مطلع شد.

وی در این دیدارها نیز متقابلاً با مقامات و مسئولان فرهنگی قرقیزستان در مورد برنامه‌ها و ظرفیت‌های موسسه فرهنگی اکو به گفتگو پرداخت.

دکتر سعد خان همچنین با جناب آقای حسن علی زیغم، سفیر محترم جمهوری اسلامی پاکستان در بیشکک و جناب آقای احمد صادق دوغان، سفیر محترم جمهوری ترکیه در بیشکک، دیدار و گفتگو کرد و در این دیدارها، در خصوص توسعه و گسترش برنامه‌های فرهنگی مشترک در سال ۱۴۰۴ (۲۰۲۵) در موسسه فرهنگی اکو تبادل نظر نمود.

در طول این سفر، دکتر سعد خان همچنین با آقای ابوذر طوغانی، رایزن فرهنگی ایران در بیشکک، دیدار و گفتگو کرد.

دکتر سعد خان، که آشنایی حداکثری با ظرفیت‌های فرهنگی کشورهای عضو اکو را یکی از برنامه‌های اصلی خود در موسسه فرهنگی اکو می‌داند، در این سفر سه روزه به قرقیزستان، از مراکز فرهنگی و هنری بیشکک، از جمله مرکز ادبیات فارسی فردوسی، موزه ملی تاریخ، کتابخانه ملی و آکادمی ملی موسیقی بیشکک بازدید کرد و از مشاهده بخش‌های بسیار متنوع این مراکز فرهنگی بسیار خرسند شد.

با توجه به این که بیشتر مقامات فرهنگی و هنری قرقیزستان زن بود، دکتر سعد خان انتخاب شایسته مقامات عالی رتبه قرقیزستان را تبریک گفت و از این اقدام تقدیر کرد.

دکتر سعد خان، که تصمیم دارد در طول دوره ریاست خود در موسسه فرهنگی اکو سفرهای متعددی به کشورهای عضو اکو داشته باشد بدین ترتیب زمینه را برای همکاری بیشتر با کشورهای عضو فراهم کند، از همکاری ویژه سفارت پاکستان در بیشکک نیز قدردانی کرد.

شایان ذکر است که خانم شبنم طریقت و خانم زهرا اصلانی، کارشناسان موسسه فرهنگی اکو، در سفر به قرقیزستان دکتر سعد خان را همراهی کردند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin