مراسم افتتاحییه هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در سالن ایران فرهنگستان هنر با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان و سخنرانی سفیر مکزیک در ایران افتتاح شد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، نمایشگاه هشتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر، در برگیرنده آثاری از هنرمندان نسل‌های مختلف هنر ایران همچون، سهراب سپهری، آیدین آغداشلو، محمد احصایی، پرویز کلانتری، بهمن محصص، مسعود عربشاهی، غلامحسین نامی، فرشید مثقالی، محمد ابراهیم جعفری، فرح اصولی، مهدی حسینی، مصطفی گودرزی، محمد علی بنی اسدی، ناصر پلنگی و… است که در بخش مفاخر به نمایش در آمده و در کنار این آثار، ۲۰۵ اثر از هنرمندان سراسر کشور که در بخش رقابتی هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت کرده‌اند نیز به نمایش گذاشته شده است.

اولیسس کانچولاگوتیئرس، سفیر مکزیک در ایران یکی از سخنران این مراسم بود که سخنانش را به فارسی برای حاضران و از روی نوشته خواند.

سفیر مکزیک گفت: این اولین بار است که مکزیک از طریق سفارت خود در تهران در بخش هنرهای تجسمی این جشنواره مهم شرکت می کند، در گذشته نزدیک، ما حضورمان را در این سالانه افزایش داده ایم. سال گذشته اقدام به نمایش فیلم های مکزیکی کردیم که بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت و امسال سفارت مکزیک قصد دارد که به مشارکت خود ادامه دهد.

وی افزود: طی توافقی که با مسئولان جشنواره داشته ایم، «هفته هنر مکزیک» را برگزار خواهیم کرد که طی آن مردم ایران می توانند از آثار مکزیکی در سه رشته مجسمه سازی، حکاکی و عکاسی لذت ببرند و بدین ترتیب ما نمایشگاه «برگشت پذیری یا دوران نور» را عرضه خواهیم کرد.

کانچولاگوتیئرس، ادامه داد: این مجموع خیال برانگیز از مجسمه ها توسط استاد گابرئیلا رودریگز در بزرگداشت سال ۲۰۱۵ به عنوان «سال بین المللی نور» گردآوری شده است که این نامگذاری سال گذشته از سوی مجمع عمومی سازمان ملل و به ابتکار مکزیک صورت گرفت و خوشوقتم که اعلام کنم برگزاری نمایشگاه سیار «برگشت پذیری یا دوران نور» برای اولین بار در ایران انجام می شود و انعکاسی است از روشنایی علمی و در عین حال انسانی و معنوی.

سفیر مکزیک درباره ارائه آثار هنرمندان مکزیکی در این جشنواره بیان کرد: در چارچوب «هفته هنر مکزیک» به ارائه نمایشگاه کنده کاری های هنرمند معروف مکزیکی گوادالوپه پوسادا خواهیم پرداخت که به خاطر برخورد طنزش با مرگ شهرت دارد و مردم می توانند به تماشای عکس های تینا مودوتی نیز بنشینند، در پایان نیز هنرهای تجسمی و انقلابی مکزیک را معرفی خواهیم کرد مانند نهضت دیوارنگاری که در اوایل قرن ۲۰ در مکزیک ظهور کرد.

سفیر مکزیک در بخش دیگری از سخنانش درباره برنامه های آینده سفارت مکزیک در ایران اظهار کرد: شرکت مکزیک در جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در واقع آغاز سلسله فعالیت هایی است که سفارت مکزیک در تهران قرار است طی سال ۱۳۹۵ انجام دهد که از جمله این فعالیت ها می توان به حضور قوی تر در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره کرد که در آن اثر «تاریخ مختصر مکزیک» که برای اولین بار به فارسی ترجمه شده است، معرفی می شود. همچنین با همکاری ارزشمند وزارت ارشاد اسلامی، نمایشگاهی از هنر دوران قبل از استعمار را در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار خواهیم کرد.

وی در پایان یادآور شد: مکزیک و ایران در روابط دو جانبه خود به خصوص در غنای فرهنگی کهن سهیم اند، شرایط جدید بین المللی و نیز اراده متقابل دولت هایمان برای گسترش و تحکیم مبادلات دو کشور، پایه ای فوق العاده برای نزدیکی بیشتر مکزیکی ها و ایرانی ها به شمار می رود و خوشحالم که در چارچوب جشنواره هنرهای تجسمی فجر دو فرهنگ باستانی ایران و مکزیک می توانند با هم ملاقات کرده، یکدیگر را بیشتر بشناساند و غنای مظاهر هنری یکدیگر را ارج نهند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin