رییس موسسه فرهنگی اکو بر نیاز به پژوهشهای بیشتر درباره شمس تبریزی و مولانا تاکید کرد.
به گزارش آوا دیپلماتیک، دکتر افتخار حسین عارف که به عنوان رییس موسسه اکو در کنگره بینالمللی شمس تبریزی در خوی به سر میبرد در سخنانی با تاکید بر این موضوع که تعداد کتابهای نگاشتهشده درباره شمس و مولانا معدود است، اظهار کرد: این موضوع در مورد شمس خیلی بیشتر دیده میشود بهطوریکه بهجز نوشتار و گفتار خود مولانا و شمس منابعی که بتوان به آنها استناد کرد در اینباره کمتر یافت میشود، بنابراین نیاز به پژوهشهای بیشتری در این زمینه احساس میشود.
او که در جلسه امضای تفاهمنامه موسسه اکو با خانه دانش و فرهنگ زریاب سخن میگفت، افزود: موسسه اکو آمادگی این را دارد که با همکاری خانه دانش و فرهنگ زریاب در رابطه با این دو شخص پژوهشهای مختلف انجام دهد و به چاپ کتاب در این حوزه اقدام کند.
رییس موسسه فرهنگی اکو ضمن سپاسگزاری از پیگیریهای مستمر اعضای این خانه اظهار امیدواری کرد با امضای این تفاهمنامه گامهای بلند فرهنگی در حوزه کتاب و میراث مکتوب کشورهای عضو اکو برداشته شود.
مدیرعامل سازمان مردمنهاد خانه دانش و فرهنگ زریاب نیز با اشاره به روند مذاکرات طرفین برای رسیدن به تفاهمنامه نهایی اعلام کرد: از چهار ماه پیش مذاکرات مربوطه در محل تولیت آرامگاه شمس تبریزی آغاز شد و بعد از رد و بدل شدن دهها ایمیل کار به جایی رسید که هماینک یادداشت نهایی به امضای طرفین رسید.
کاظمزاده خویی درباره جزئیات این تفاهمنامه خاطرنشان کرد: برابر این تفاهمنامه طرفین همکاریهای لازم را برای چاپ، نشر کتاب و مقالات، شرکت در کنفرانسها و همایشهای فرهنگی، تبادل اطلاعات، اجرای پروژههای تحقیقاتی مشترک و جمعآوری و تبادل میراث مکتوب در میان کشورهای عضو اکو به عمل خواهند آورد.
در این مراسم که در حاشیه افتتاحیه کنگره بینالمللی شمس تبریزی در هتل جهانگردی خوی برگزار شد، اسین چلبی از نوادگان مولانا و قائممقام بنیاد بینالمللی مولانا از ترکیه، فروزنده اربابی از اعضای بنیاد مولانا، پروفسور عدنان کارا اسماعیل از دانشگاه کرک کاله آنکارا، دکتر یاسمین اک کوش از دانشگاه کارامان و دکتر جوهدری از پاکستان نیز حضور داشتند.
کنگره بینالمللی شمس تبریزی از چهارم تا هفتم مهرماه همزمان با روز ملی شمس در خوی – شهر آرامگاه این عارف شهیر – برگزار میشود.
سازمان فرهنگی اکو متشکل از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، ترکیه پاکستان، افغانستان، جمهوری آذربایجان، جمهوری قزاقستان، جمهوری قرقیزستان، جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان و جمهوری ازبکستان است و در سال ۱۹۸۵ بنیانگذاری شده است.