رییس موسسه فرهنگی اكو با اشاره به اینكه منطقه تمدنی كشورهای عضو اكو مفاخر فراوانی دارد، گفت: بی بدیل ترین این مفاخر و بزرگان شمس و مولانا هستند و بنابراین ما شمس و مولانا را حلقه وصل نسل های مختلف كشورهای اكو می شناسیم.

به گزارش آوا دیپلماتیک، محمدمهدی مظاهری در حاشیه بازدید از بارگاه شمس تبریزی و در گفتگو با ایرنا افزود: هرجا اسم مولانا بیاید، قرینش شمس است و آنها بیش از آنكه مرید و مراد باشند، جاذب و مجذوب همدیگر بودند.

رییس موسسه فرهنگی اكو شمس را انسان معنوی بزرگ و تاثیرگذار فكری عنوان و اضافه كرد: شمس یك فكر جهانی است و بیش از آنكه شمس به خط فكری خاص و مردم و اقشار خاصی تعلق داشته باشد، جهانی است؛ خود شمس جهانی فكر می كرد و جهانی می اندیشید و بر همین اساس جهانی هم ماند.

وی بر نیازمندی اقدامات نو در حوزه شكلی و فكری اندیشه و عرفان شمس تاكید كرد و افزود: مقالات شمس تبریزی و نظم و نثر در این اثر، نقاط نهفته فراوانی در عرفان دارد.

وی بر همه گیر بودن همایش های شمس تاكید كرد و گفت: در این همایش ها علاوه بر پرداختن به بحث شعر و ادبیات وعرفان، باید در حوزه های نمایش، موسیقی، فیلم مستند و سینمایی نیز اقداماتی انجام گیرد.

وی افزود: رویكرد همایش های بین المللی شمس را باید با محوریت اندیشه های شمس و مولانا در منطقه اكو و اقصی نقاط جهان اجرا كرد.

به گزارش ایرنا شمس الدین محمدبن علی بن ملك داد تبریزی بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال 582 هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به «شیخ پرّان» و «زر دوز» بود.

كتاب ‘مقالات شمس’ شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این كتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منكران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شد.

تاریخ وفات شمس تبریزی به علت كمبود اسناد تاریخی مربوط به زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های 645 و 672 هجری قمری ذكر كرده اند.

موسسه فرهنگی اكو، نهاد فرهنگی سازمان همكاری‌های اقتصادی «اكو» است كه در سال 1374 تاسیس شد و مركز آن در تهران می‌باشد؛ وظیفه این بنیاد گسترش همكاری و تبادلات فرهنگی میان كشورهای عضو اكو است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin