روزنامه هندوستان تایمز از انتصاب آجای شارما، دیپلمات هندی الاصل بریتانیایی به عنوان سرپرست موقت سفارت انگلیس در تهران خبر داد.
به گزارش آوا دیپلماتیک؛ آجای شارما، که پیش از این در سال 2008 به عنوان معاون سفیر انگلیس در تهران مشغول به کار بود، در سال 2013 به عنوان کاردار غیرمقیم انگلیس در تهران منصوب شد.
وی مسئولیت آغاز گفتگوها برای از سرگیری روابط بین دو کشور را به عهده داشته است.
براساس این گزارش؛ انتظار می رود دولت انگلیس بعد از بازگشایی کامل سفارت نسبت به معرفی سفیر خود در ایران اقدام کند.
سفارت ایران در لندن نیز با حضور محمدحسن حبیب الله زاده، کاردار سفارت ایران در انگلیس، شماری از میهمانان انگلیسی و ایرانی از جمله اعضای گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران و روسای نهادهای ایرانی و ایرانیان مقیم بازگشایی شده است.
بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن همزمان با بازگشایی سفارت انگلیس در تهران با حضور فیلیپ هاموند وزیر خارجه این کشور صورت می گیرد.
انتظار می رود در هفته های آینده با استقرار دیپلمات ها و کارکنان سفارتخانه های دو کشور، روابط تهران و لندن از جمله در بخش خدمات کنسولی و صدور ویزا در مسیر عادی سازی قرار گیرد.
سفارت انگلیس در ایران از سال 2011 (1390) تاکنون بسته بوده است و سطح روابط دو کشور به کاردار کاهش یافته بود.
در هشتم آذرماه 1390 به دنبال ورود تعدادی از دانشجویان به سفارت انگلیس در تهران، لندن روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با کشورمان قطع کرد و از دیپلمات های ایرانی نیز خواست خاک این کشور را ترک کنند.
اما به دنبال دیدار وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و انگلیس در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ اول مهرماه 1392 و متعاقب دیدارهای برگزار شده بین مسئولان وزارت امور خارجه دو کشور در نیویورک و ژنو، وزارت امور خارجه 20 آبان 1392، محمدحسن حبیب الله زاده را به عنوان کاردار ترددی کشورمان در انگلیس تعیین و به طرف انگلیسی معرفی کرد.
همزمان با این اقدام، وزارت امور خارجه انگلیس نیز آجای شارما، را به عنوان کاردار غیرمقیم خود در تهران معرفی کرد.
شارما از سال 2012 میلادی رییس بخش ایران در وزارت خارجه انگلیس بوده و در طول سال های 2007 تا 2008 نیز به عنوان معاون سفیر انگلیس در تهران فعالیت کرده است.
ایران و انگلیس در پی مذاکرات و توافقات به عمل آمده، از اول اسفندماه 1392نیز رسما به وضعیت حفاظت منافع پایان دادند و از آن پس به صورت مستقیم و از طریق کارداران غیرمقیم خود روابط دوجانبه را دنبال کردند.
از ابتدای اسفندماه 1392 همچنین بخش کنسولی سفارت ایران در انگلیس به صورت کامل بازگشایی و کلیه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم ارائه گردید.
از همان تاریخ نیز پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز ساختمان سفارت در منطقه کنزینگتون لندن و اماکن دیپلماتیک ایران در لندن برافراشته شد.