سفیر ژاپن در ایران، در سفر به قم، با حضور در جامعةالمصطفی با حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، رئیس جامعةالمصطفی، در این دیدار، ضمن خوشامدگویی به سفیر ژاپن در ایران، به معرفی جامعةالمصطفی پرداخت و ابراز داشت: جامعةالمصطفی به عنوان دانشگاه فعال در عرصه بین‌الملل، عضو اتحادیه‌های دانشگاهی جهانی و منطقه‌ای است و با دانشگاه‌ها و مراکز مختلف علمی در داخل و خارج کشور، تفاهم‌نامه‌های متعددی را در زمینه همکاری‌های علمی و دانشگاهی به امضا رسانده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی، با اشاره به فعالیت واحدهای جامعةالمصطفی در شهرهای مختلف ایران و دیگر کشورهای جهان، یادآور شد: افتخار داریم دانش‌پژوهان غیرایرانی جامعةالمصطفی از ده‌ها ملیت مختلف به عنوان سفرای فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای خویش در زمینه گسترش ارتباطات علمی و فرهنگی مشغول تحصیل و فعالیت هستند.

وی احترام به پیروان همه ادیان و مذاهب را از راهبردهای مهم جامعةالمصطفی برشمرد و ابراز داشت: بر این اساس، در بخش‌های پژوهشی تلاش شده است گفت‌وگوها و نشست‌های علمی مشترک با ادیان دیگر و دانشگاه‌های دینی کشورهای مختلف طراحی گردد و تاکنون نیز همایش‌های متعددی با همکاری بین دانشگاهی برگزار شده است.

رئیس المصطفی، با اشاره به حسن روابط میان ایران و ژاپن، ابراز داشت: زمینه‌های زیادی برای گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی میان دو کشور وجود دارد و امیدواریم در آینده، زمینه‌های گسترش همکاری مشترک دانشگاهی میان جامعةالمصطفی و دانشگاه‌های ژاپن فراهم آید. جامعةالمصطفی آمادگی دارد در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری دوره‌های مختلف اسلام‌شناسی و حوزه‌های مختلف علوم انسانی، با دانشگاه‌های مختلف جهان همکاری علمی داشته باشد.

وی ایران و ژاپن را دارای دو تمدن تاریخی ارزشمند دانست و گفت: انتظار می‌رود این دو کشور با توجه به پیشینه تمدنی خود، تأثیرگذاری بیشتری در عرصه جهانی داشته باشند. ارزش‌های فرهنگی مشترک فراوانی میان ایران و ژاپن وجود دارد. احترام به خانواده و بزرگان، محترم شمردن حیوانات و محیط زیست و…، که از ارزش‌های مشترک ما به شمار می‌آید، می‌تواند زمینه‌ساز گسترش روابط دو ملت باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی آموزش زبان فارسی و ژاپنی را یکی از زمینه‌های مناسب برای همکاری‌های عملی دوجانبه دانست و گفت: جامعةالمصطفی از تجربیات بسیار ارزشمندی در زمینه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان برخوردار است که آمادگی لازم برای انتقال این تجربیات با دانشگاه‌ها و مراکز علمی دیگر در ژاپن وجود دارد. همچنین علاقه‌مندیم با همکاری دانشگاه‌های ژاپن، رشته زبان و فرهنگ ژاپنی به رشته‌های مجتمع آموزش زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی جامعةالمصطفی افزوده گردد.

وی، ضمن تقدیر از همکاری ژاپن در ارسال واکسن کرونا به ایران، ابراز داشت: شیوع بیماری کرونا با وجود همه مصائب و سختی‌هایی که به همراه داشت، میزان محبت و علاقه میان ملت‌های مختلف را به نمایش گذاشت. در ابتدای شیوع بیماری، به دلیل ناشناخته بودن آن، سیستم بهداشتی کشور با مشکل روبه‌رو شد و نوعی خستگی و تنهایی برای کادر درمانی پدید آمد. در این زمان، بسیاری از دانشجویان دانشگاه‌های اسلامی و حوزه‌های علمیه، با حضور در بیمارستان‌ها، به کمک کادر درمانی شتافتند و این همکاری چندین ماه ادامه یافت و آثار بسیار خوبی، به ویژه در روحیه‌بخشی به بیماران و کادر درمان، به همراه داشت.

رئیس جامعةالمصطفی، در پایان، با ابراز امیدواری نسبت به ارتقای روزافزون روابط میان دو کشور، به ویژه در عرصه‌های علمی و آکادمیک، خاطرنشان کرد: سفر شما به قم و حضور در جامعةالمصطفی و نگاه مثبت جناب‌عالی، نویدبخش فصل جدیدی از گسترش ارتباطات علمی و دانشگاهی میان دو کشور خواهد بود.

سفیر ژاپن نیز در این دیدار ضمن، تقدیر از فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی جامعةالمصطفی در عرصه بین‌الملل، ابراز داشت: میان تاریخ ایران و ژاپن ارتباط مستحکمی وجود دارد. در ژاپن، پیش از ورود ادیان مختلف، فرهنگی اصیل وجود داشته است که احترام و اهمیت دادن به همه انسان‌ها و موجودات را ارزش برمی‌شمرد و این فرهنگ در ایران نیز از کهن وجود داشته است. از سویی- متأسفانه- دو ملت ژاپن و ایران، هر دو از قربانیان استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی بوده‌اند.

وی، با اشاره به سفر وزیر امور خارجه ژاپن به ایران به عنوان نخستین وزیر خارجه از زمان آغاز ریاست جمهوری حجت‌الاسلام والمسلمین‌ رئیسی، ابراز داشت: ژاپن در سال‌های اخیر، چارچوبی برای گفت‌وگوهای بین‌المللی در زمینه مقابله با افراط مذهبی را آغاز نمود که جمهوری اسلامی ایران نیز در این گفت‌وگوها حضور فعالی داشته است.

آقای آیکاوا مقابله با شیوع کرونا و تعدیل فاصله طبقاتی را از چالش‌های مشترک ایران و ژاپن دانست و گفت: ژاپن از گسترش همکاری‌های دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های گوناگون از جمله روابط علمی و دانشگاهی استقبال می‌نماید و سفارت ژاپن در ایران نیز آمادگی دارد در زمینه گسترش همکاری‌های دوجانبه از همه ظرفیت‌های خود استفاده کند.

شایان ذکر است در پایان این جلسه، که با حضور برخی از معاونان و مسئولان جامعةالمصطفی و سفارت ژاپن برگزار شد، مقرر گردید نمایندگانی برای بررسی زمینه‌های گسترش همکاری دوجانبه معرفی گردند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin