زونگ پیوو، سفیر چین در ایران با ابراهیم عزیزی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش آوا دیپلماتیک، عزیزی در ابتدای این دیدار با اشاره به تمدن کهن ایران و چین و سابقه روابط طولانی دو ملت گفت: دوستی دیرینه دو کشور ریشه در تاریخ و تمدن پرافتخار دو طرف دارد. پیشینه تعاملات ما، گویای لزوم استفاده از فرصتهای پیشرو است.
وی افزود: در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی ایران، نگاه ما به همکاری با چین مبتنی بر شراکت راهبردی در حوزههای مورد علاقه طرفین بوده است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه به حمایتهای ایران و چین در مقاطع مختلف از همدیگر اشاره کرد و گفت: مقامات جمهوری اسلامی ایران و در رأس همه رهبر معظم انقلاب اسلامی، توصیه و تأکید فراوانی بر تقویت روابط دوستانه با کشورهای همسو از جمله چین دارند. از همین رهگذر، مجلس شورای اسلامی نیز همواره از تقویت گفتگوها و تبادلنظر با نمایندگان پارلمان چین استقبال و از توسعه هر چه بیشتر روابط دو دولت حمایت میکند.
عزیزی همچنین گفت: برای ارتقای سطح روابط دو کشور باید نگاه عملیاتی به توافقنامههای میان دو کشور داشته باشیم. همکاری در بستر سازمان همکاری شانگهایی و گروه بریکس نیز میتواند نقش مهمی برای موفقیت در این مسیر ایفا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تحولات غرب آسیا بیان کرد: تجاوزات رژیم صهیونیستی به کشورهای منطقه، صلح و امنیت بینالمللی را با مخاطره روبرو کرده است. اقدامات رژیم علیه مردم منطقه در غزه و لبنان، جنایتکارانه، مغایر اصول حقوق بینالملل و نسلکشی آشکاری است که با حمایت آمریکا بدون هیچ محدودیتی ادامه یافته است. معتقدم که اولویت همه کشورها از جمله چین باید متوقف کردن ماشین کشتار رژیم باشد و این جنایات باید بعنوان جنایات جنگی پیگیری شوند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال سفیر چین در خصوص نتیجه انتخابات ایالات متحده و تاثیر آن بر ایران گفت: ایران پرچمدار مبارزه و مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا بوده و مخالف استانداردهای دوگانه این کشور در مواجهه با موضوعات بینالمللی است. مواضع ما در خصوص آمریکا مبتنی بر اصول ثابتی است که این رویکردهای متناقض و استانداردهای دوگانه را به چالش میکشد و نمیپذیرد لذا تغییر روسای جمهوری آمریکا، تاثیری بر سیاست خارجی ما نخواهد داشت مگر اینکه ایالات متحده رفتار بینالمللی خود را تغییر دهد.
وی در پایان با اشاره به شنیده شدن زمزمههایی در خصوص احتمال اقدام شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران گفت: در صورتی که قطعنامهای توسط این شورا علیه جمهوری اسلامی ایران صادر شود، کشورهای حامی قطعنامه با پاسخ قاطع دولت و مجلس ایران روبرو خواهند شد.
زونگ پیوو، سفیر چین در تهران نیز در این دیدار گفت: روابط چین و ایران بسیار دیرینه و پر تحرک است. هر دو کشور دارای تاریخ و فرهنگ باشکوهی هستند. ایران کشوری پویا است و واقعیت آن با تصویری که غربیها از آن منعکس میکنند، بسیار متفاوت است. ما وظیفه داریم که جامعه ایران را بسیار بیشتر به مردم چین معرفی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به روابط دوستانه و عمیق دو کشور گفت: از سال ۲۰۱۶ دو کشور به سمت روابط جامع و راهبردی حرکت کردهاند و در سالهای اخیر نیز روابط ما تحولات جدیدی را تجربه کرده است. ما برنامه جامع همکاریهای ایران و چین را امضا کردیم و دو طرف با تمام تلاش، سعی در اجرایی کردن این برنامه جامع دارند.
زونگ پیوو، سفیر چین در تهران همچنین روابط پارلمانی را بخش مهمی از روابط دو کشور برشمرد و گفت: ما اهمیت زیادی برای روابط دوستانه پارلمانی ایران و چین قائل هستیم. آقای شی جین پینگ رییس جمهور چین نیز در ملاقات با دکتر پزشکیان صراحتا اشاره کرد که ما باید روابط پارلمانی دو کشور را توسعه ببخشیم.
وی در خصوص تحولات منطقه افزود: ما به نفوذ ایران در غرب آسیا واقف هستیم. مواضع دو کشور در مورد تحولات منطقه نزدیک است. طرف چینی نگرانی و دغدغههای خود را در خصوص این تحولات بیان کرده است. ما معتقدیم که در حال حاضر آتشبس و پایان جنگ باید اولویت همه باشد. ما بر کنار گذاشتن استفاده از زور و حمایت از غیرنظامیان و رساندن کمکهای بشردوستانه به همه تاکید داریم.
سفیر چین در پایان با اشاره به نتیجه انتخابات آمریکا گفت: چند روز پیش، رییس جمهور چین به جو بایدن گفته بود که سیاست مهار چین خردمندانه نیست و در نهایت این مشارکت دو کشور است که سودمند است. رییس جمهور بعدی هم باید در این چهارچوب با چین تعامل کند. در زمینه مخالفت با یکجانبهگرایی، دو کشور دارای منافع زیادی هستند و باید با مشارکت هم، این رویکرد را در سیاست خارجی پیش ببریم.