“یوهانس دوما” سفیر هلند در ایران با “غلامحسین شافعی” رئیس اتاق ایران دیدار و گفتگو کرد.به گزارش آوا دیپلماتیک، “غلامحسین شافعی” رئیس اتاق ایران، در ابتدای دیدار با “یوهانس دوما” سفیر هلند در ایران ضمن بیان این نكته كه روابط ایران و هلند از سابقه طولانی برخوردار است، گفت: ایران در حال حاضر با مسأله كمبود منابع آبی روبهرو است و با وجود اینكه از نظر جغرافیایی وسیع است ولی ذخایر آبی كمی در اختیار دارد.
بر اساس اظهارات وی ایران میتواند برای حل این مشكل از تكنولوژیهای كشور هلند استفاده كند.
شافعی با اشاره به تولید محصول استراتژیك زعفران در ایران و تأكید بر این نكته كه 95 درصد از نیاز دنیا به این محصول از طریق ایران تأمین میشود، تصریح كرد: در گذشته كشور هلند تجربهای درباره تولید زعفران در افغانستان داشت و در آنجا با اصلاح پیاز گل زعفران توانست میزان رشد این محصول را افزایش دهد. ایران و هلند میتوانند در این رابطه نیز همكاری خوبی با یكدیگر داشته باشند.
شافعی در بخش دیگری از سخنان خود بر امكان برقراری روابط سه جانبه و سرمایهگذاری در كشورهای آسیای میانه تأكید كرد و گفت: ایران یك بازار 70 میلیونی نیست بلكه با احتساب كشورهای منطقه آسیای میانه میتوان یك بازار 300 میلیونی را در نظر گرفت كه به دلیل آغاز حركت توسعه یافتگی در این مناطق، سرمایهگذاری در این كشورها توجیه اقتصادی دارد.
در این دیدار “یوهانس دوما” سفیر هلند در ایران، پیشینه روابط تجاری دو كشور را سیصد و نود سال دانست و عنوان كرد: هلند از نظر فنآوری آبیاری در سطح بالایی قرار دارد هر چند این تكنولوژی با شرایط اقلیمی هلند هماهنگ است اما میتوانیم این فنآوری را تغییر داده و آن را براساس شرایط آبوهوایی ایران تنظیم كرد.
سفیر هلند در ایران، به تجربه این كشور درباره كشت زعفران در افغانستان اشاره كرد.
وی این تجربه را ناموفق برآورد كرد و گفت: كشاورزان افغان تجربه كافی در زمینه كشت زعفران نداشتند و این كشور فاقد بازار مصرف قابل قبولی برای این محصول بود. در نتیجه موفقیتی در این حیطه به دست نیاوردیم.
“یوهانس دوما” همكاری ایران و هلند در زمینه كشت صیفی جات، سبزیجات و گل را مورد توجه قرار داد و گفت: ایران از نظر تولید گل توانمندیهای قابل قبولی دارد و این ظرفیت میتواند با همكاریهای متقابل به طور چشمگیر ارتقا پیدا كند. البته حضور ایران در بازار گل هلند منوط به رعایت برخی استانداردهاست كه این میتواند كلیدی برای گشایش روابط دو كشور شناخته شود.