حجت‌الاسلام اعرافی در دیدار سفیر نروژ بر ضرورت بازنگری سیاست‌های دوگانه و نامتناسب برخی دولت‌های غربی تاکید کرد.

 به گزارش آوا دیپلماتیک، حجت‌الاسلام اعرافی، رئیس جامعه المصطفی در دیدار اودیسه نورهیم، سفیر نروژ در ایران به همراه جمعی از کاردارهای سفارت این کشور در عراق، لبنان، نروژ و عربستان با اشاره به اینکه قم، پایگاه فکری مکتبی به شمار می‌آید که یک نظام اسلامی را در ایران پایه‌ریزی نموده است، عنوان کرد: از اسلام قرائت‌ها و تفاسیر متعددی وجود دارد که با وجود مشترکاتی که میان آنهاست، با یک دیگر تفاوت‌های بنیادین دارند و امروز، جهان و غرب نیازمند مطالعه دقیق این تفاوت‌ها است.

وی تفاسیر متفاوت از اسلام را در سه گروه عمده قابل ارزیابی دانسته و تصریح کرد: در نخستین دیدگاه، اسلام یک دین منفعل در برابر مکتب غرب به شمار می‌آید و باید تمام اصول خود را با غرب یکسان و هماهنگ نماید که در این قرائت منفعلانه، بسیاری از مفاهیم بنیادین اسلام تغییر می‌یابد و یا به کلی کنار گذاشته می‌شود.

رئیس جامعه المصطفی دومین قرائت از اسلام را تفکر متحجرانه و افراطی برشمرد و گفت: این دیدگاه که در دو سه قرن اخیر رواج بیشتری یافته است، در نقطه مقابل دیدگاه اول قرار دارد و در آن نیز بخش‌های زیادی از تعالیم انسانی که در آن به رحمانیت، مهربانی، حقوق بشر، تعامل و گفت و گو با جهان تاکید شده است، نادیده گرفته می‌شود.

حجت‌الاسلام اعرافی قرائت سوم را دیدگاهی معتدل و صحیح خوانده و تصریح کرد: این دیدگاه که خاستگاه اصلی آن در ایران و قم است، از افراط و تفریطی که در آنها تنها به بخشی از تعالیم اسلامی توجه می­شود، جداست.

وی راه حل عبور از چالش‌هایی چون داعش را از سویی انتخاب قرائت صحیح و معتدل از اسلام توسط مسلمانان و از سوی دیگر، بازنگری در سیاست‌های دوگانه و نامتناسب برخی دولت‌های غربی عنوان کرد و از آمادگی جامعةالمصطفی و حوزه علمیه قم برای تعامل و گفتگو در این زمینه با اندیشمندان غربی و به ویژه نهادهای علمی و دانشگاهی در نروژ خبر داد.

گفتنی است در این دیدار، سفیر نروژ نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در جامعةالمصطفی و ملاقات با حجت‌الاسلام اعرافی، ایجاد فضای گفتگو و طرح سوال و پاسخ را برای رسیدن به درک مشترک مسائل ضروری دانسته و از علاقه‌مندی نروژ برای گسترش این فضای مشترک خبر داد.

 در پایان این جلسه کاردارهای سفارت نروژ در کشورهای عراق، لبنان، نروژ و عربستان، سوالات خود را درباره مسائل مختلف ایران، جهان اسلام و غرب مطرح نموده و از نظرات حجت‌الاسلام اعرافی در این باره بهره‌مند شدند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin