نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر جمهوری عراق با فداحسین مالکی رئیس فراکسیون مرزنشینان و دیگر اعضای این فراکسیون در مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، مالکی در ابتدای این دیدار، با اشاره به دیرینگی روابط و مشترکات فرهنگی، اجتماعی و تاریخی دو کشورهمسایه گفت: جمهوری اسلامی ایران خواستار عراقی قوی، مستقل، پیشرفته و با ثبات در منطقه است و آمادگی لازم برای تقویت مناسبات و تعاملات در راستای افزایش پیوندهای سرزمینی، فرهنگی، دینی و اجتماعی با همسایه غربی خود را دارد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی همکاری‌های دوکشور در امور پارلمانی را پر اهمیت دانست و اظهار داشت: ارتقاء مناسبات مجالس دوکشور در قالب گروه‌های دوستی پارلمانی، تعاملات و مراودات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی فیمابین را سرعت خواهد بخشید.

بهزاد علیزاده نماینده مردم دهلران، دره‌شهر، آبدانان و بدره، نیز در این دیدار با بیان اینکه ایجاد تعاملات بازرگانی، تجاری و اقتصادی با همسایه غربی می‌تواند پیشبرد اهداف راهبردی دو کشور را در بر داشته باشد، عنوان کرد: مرز چیلات، به جهت برخورداری از ظرفیتهای لازم، می‌تواند جایگاه ویژه ای برای مرزنشینان و گذرگاه معتبری برای زائرین عراقی و ایرانی باشد.

 وی ضمن ابراز خرسندی از علاقمندی مردم در دو سوی مرز برای توسعه و گسترش مناسبات اقتصادی، تجاری و فرهنگی افزود: امیدواریم مجموعه تلاش‌ها، پیگیری‌ها و اقدامات در سطح مقامات بلندپایه دو کشور منجر به بهره برداری از مرز چیلات گردد.

سیدلفته احمدنژاد نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی نیز مشترکات فرهنگی، تاریخی و زبانی ایران و عراق را دلیل برجسته همراهی دو کشور در مبازره با جریان تکفیری، ترویستی داعش دانست و عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران و عراق در جنگ با داعش، دوش به دوش هم شکست داعش را در منطقه رقم زدند.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی و با تلاش دولت‌های عراق و جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت منافع دو کشور، سطح مناسبات اقتصادی و تجاری فیمابین ارتقاء خواهد یافت.

نماینده مردم خرمشهر، تعاملات استانهای مرز نشین را در این موضوع مهم دانست و تأکید کرد: راه آهن شلمچه ـ بصره مسیری هموار برای افزایش تعاملات اقتصادی، تجاری و فرهنگی دو کشور است.

شیوا قاسمی پور نماینده مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی نیز حل و فصل مشکلات مرزی را با ارائه امکانات و ایجاد تسهیلات لازم در دو سوی مرزها میسر دانست. وی مرز باشماق را  برای تردد زائران در ایام اربعین حسینی مهم ارزیابی نمود و تأکید کرد: تسهیلات و امکانات کافی و لازم برای خدمت رسانی به زوار اربعین امام حسین (ع) برای عبور از مرز باشماق فراهم است و نگاه ویژه دولتمردان دو کشور می تواند تسهیلات لازم را در این مرز به زوار ارائه نماید.

قاسمی پور ظرفیت اقلیم کردستان در موضوع گردشگری و زیبایی های طبیعی شهرستان مریوان کم‌ نظیر توصیف کرد و فراهم نمودن امکانات مورد نیاز برای تردد از مرز باشماق را منحصر به فرد دانست و افزود: با افزایش تعاملات فرهنگی دو کشور و ارتقاء مناسبات می‌توان از مرز باشماق به عنوان یک فرصت ویژه در استان کردستان در قبال زوار حسینی نام برد.

وی در همین راستا افزود: ارتباط ریلی از طریق مرز بین‌المللی باشماق به نام تهران- همدان- سنندج- باشماق در مراودات دو جانبه پر اهمیت است و این محور خط اتصال بندر خشکی و نزدیکترین مرز به بندر لاذقیه در سوریه  است.

نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر جمهوری عراق در تهران هم در ادامه این دیدار، با تبریک و تسلیت به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، پیوند خونی دو ملت را رمز وحدت و دلیل نزدیکی و علاقمندی مردم دو کشور به یکدیگر است.

سفیر عراق، ضمن ابراز تشکر از حمایت‌های ایران از دولت و ملت عراق در حوزه های گوناگون بیان داشت: جمهوری عراق در جهت حفظ و تقویت هرچه بیشتر مناسبات دوجانبه در زمینه‌های مختلف با جمهوری اسلامی ایران تلاش خواهد کرد.

وی تصریح کرد در تلاشیم تا همه موافقت نامه‌ها و تفاهم نامه های فیمابین دو کشور در زمینه های مختلف اجرایی گردد.

وی در این راستا، ضمن تأکید بر تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی، برگزاری کمیسیون مشترک در مسیر همکاری‌های اقتصادی عراق و جمهوری اسلامی ایران را حائز اهمیت دانست.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin