هاکان تکین در سفر به ارومیه از اراده ترکیه برای بهره گیری از ظرفیت سه مرز رسمی بین دو کشور برای گسترش مراودات تجاری خبر داد.
به گزارش آوا دیپلماتیک، رضا هاکان تکین سفیر ترکیه در ایران طی دیدار با استاندار آذربایجان غربی در ارومیه گفت: می توان با انتقال حجم بار از مرز گوربولاغ – بازرگان به مرز اسن دره – سرو، از ظرفیت این مرز استفاده کرد ضمن اینکه برای توسعه مرز رازی – کاپی کوی برنامه ریزی شده است.
وی با تاکید بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت دروازه مرز زمینــی سرو – اسن دره برای توسعه مناسبات فیمابین اضافه کرد: توسعه همکاری های مشترک مرزی گمرکی کشورهای ایران و ترکیه در مرزهای آذربایجان غربی به ویژه مرز سرو – اسن دره می تواند نقش موثری را در افزایش حجم تبادلات تجاری بین دو کشور ایفا کند.
هاکان تکین اظهار کرد: اهمیت آذربایجان غربی در توسعه و تحکیم روابط بین ایران و ترکیه بسیار اساسی است.
وی ادامه داد: ما به صورت جدی علاقه مند به توسعه و تحکیم روابط در بخش های مختلف تجاری، اقتصادی، فرهنگی و گردشگری با آذربایجان غربی هستیم.
سفیر ترکیه در ایران با اشاره به وجود اراده جدی در میان روسای جمهور دو کشور برای گسترش روابط بین دو طرف گفت: رفت و آمد و تعاملات خوبی میان مسوولان عالی رتبه دو کشور وجود دارد که باید به بهترین شکل از این ظرفیت در جهت توسعه و تحکیم روابط استفاده کنیم.
استاندار آذربایجان غربی نیز در این دیدار از آمادگی کامل این استان برای توسعه تجارت مرزی با استان های مرزی شرق ترکیه خبر داد و گفت: در جهت توسعه تجارت مرزی و تقویت همکاری های اقتصادی، فرهنگی، تجاری و سیاسی با استان های مرزی ترکیه تلاش خواهیم کرد.
قربانعلی سعادت افزود: ایران و ترکیه به عنوان دو کشور دوست و همسایه از دیرباز، روابط گسترده ای در بخش های مختلف با یکدیگر داشته اند و امروز نیز لازم است این روابط بیش از پیش توسعه و تقویت یابد که در این میان استان های مرزی مانند آذربایجان غربی می توانند نقش کلیدی در ارتقای سطح مناسبات ایفا کنند.
وی ادامه داد: روسای جمهور دو کشور ایران و ترکیه، اراده جدی بر توسعه مناسبات فیمابین در بخش های مختلف دارند بنابراین لازم است سایر مدیران و مسوولان دو طرف نیز با تمام توان و با اهتمام کافی در جهت تحقق و اجرایی شدن مفاد توافقنامه های موجود تلاش کنند.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی در سرو اظهار کرد: فعال شدن منطقه ویژه اقتصادی سرو، زمینه های لازم را برای فعالیت هر چه بیشتر سرمایه گذاران و صاحبان صنایع ترکیه در استان فراهم خواهد کرد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به اشتغال و معیشت مرزنشینان دو کشور گفت: می توانیم با تعریف و فعالسازی بازارچه های مشترک، زمینه را برای فعالیت و تجارت مرزی مرزنشینان دو طرف فراهم کنیم.
لازم به ذکر است که ایران بیش از 400 کیلومتر مرز مشترک با ترکیه از طریق آذربایجان غربی دارد.