سفیر مجارستان در ایران در دیدار با رییس دانشگاه یزد، جمعی از مسئولان دانشگاه، پارک علم و فناوری یزد و بنیاد نخبگان استان یزد بحث و تبادل نظر کرد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، در ابتدای این نشست رییس دانشگاه یزد ضمن قدردانی از حضور سفیر مجارستان در دانشگاه در راستای توسعه ارتباطات علمی با کشور مجارستان، بر برگزاری روز علم ایران در کشور مجارستان، راه‌اندازی صندوق مالی مشترک برای انجام طرح‌های بین‌المللی، تسهیل در صدور ویزا برای دانشگاهیان جهت شرکت در رویدادها و نمایشگاه‌ها و توجه به سطح کیفی متقاضیان تحصیل بدون بورس در کشور مجارستان تاکید کرد.

دکتر عباس کلانتری همچنین ضمن اشاره به اینکه زمینه همکاری‌های زیادی وجود دارد که بعضا شناسایی نشده است، خواهان گسترش روابط علمی و فناوری بین دو کشور شد.

در ادامه نشست زولتان وارگا هاژونیس سفیر مجارستان در ایران با بیان اینکه دانشگاه یزد به عنوان خانه راهبردی همکاری‌های علمی ایران و مجارستان و به عنوان کارگروه علمی ایران و مجارستان قلمداد می‌شود، فعالیت‌های علمی و پژوهشی بین دو کشور را حائز اهمیت دانست.

وی افزود: حدود دو هزار دانشجوی ایرانی در مجارستان حضور دارند که تعدادی با بودجه شخصی و تعدادی با بورسیه دولت مجارستان مشغول به تحصیل هستند که البته بیشتر آن‌ها در رشته‌های دندانپزشکی و پزشکی و بعد از این دو رشته در رشته‌های مهندسی، مدیریت و جامعه‌شناسی تحصیل می‌کنند. یکصد ظرفیت بورسیه وجود دارد که متأسفانه بعضاً این ظرفیت‌ها تکمیل نمی‌شود.

وارگا هاژونیس ضمن قدردانی از همکاری دانشگاه در دوران کرونا گفت: کووید ۱۹ شرایط را متوقف و وقفه‌ای طولانی در همکاری‌ها ایجاد کرد، در حالی‌که قبل از آن بحران، روابط رو به رشد بود.

وی هدف اصلی این دیدار را توسعه روابط و همکاری‌ها عنوان کرد و گفت: ما در زمینه راه‌اندازی صندوق مالی مشترک حمایت از پژوهشگران دو کشور، برگزاری روز علم ایران در مجارستان با همکاری دانشگاه یزد و HRC، تشکیل شبکه قوی از سوی فارغ‌التحصیلان مجارستانی که در ایران مشغول تحصیل بودند، تسهیل صدور ویزا برای دانشگاهیان دانشگاه یزد همکاری‌های لازم را خواهیم داشت.

سفیر مجارستان همچنین درخصوص دانشجویانی که بدون بورس اقدام می‌کنند و سطح بالایی ندارند گفت: این‌ها روند متفاوتی با بورس دولت طی خواهند کرد که شامل امتحان ورودی و امتحان شفاهی است.

سپس دکتر سیدحبیب‌الله میرغفوری رییس پارک علم و فناوری یزد ضمن اشاره به حضور ۴۵۰ شرکت فناور در پارک، بر برگزاری تورهای دو جانبه متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور میان دو کشور جهت مذاکره، تبادل تجربه، فروش محصول، برگزاری رویدادهای مشترک فناوری و نوآوری بین دو کشور جهت آگاهی از تقاضای فناوری، تشکیل صندوق مشترک حمایت از فعالیت های فناورانه و تاسیس دفتر مشترک تاکید کرد.

دکتر احمدرضا فقیه خراسانی رییس پردیس علم و فناوری دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: یکی از رسالت‌های ما انتقال دانشگاه از نسل یک و دو به نسل سه و چهار است و چندین تفاهم‌نامه در این زمینه با پارک علم و فناوری یزد منعقد و یک جو مناسبی جهت تجاری‌سازی تحقیقات ایجاد شده است.

دکتر حیدر مفتاحی‌زاده رییس بنیاد نخبگان استان یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه کشور مجارستان یک منبع خیلی خوب در زمینه گیاهان دارویی است گفت: دانشگاه‌های این کشور دانشمندان مطرح جهانی دارد، در مجارستان بیشتر روی گیاهان اسانس‌دار کار می‌کنند اما کشور ما مناسب کشت و کار همه نوع گیاهان دارویی بویژه گیاهان آلکالوئیدی است و پیشنهاد این است دو نفر از دانشمندان مطرح مجارستان با حضور در ایران تجربیات خود را در اختیار دانشگاهیان و محققان ما قرار دهند.

استفاده از توده‌های بومی گیاهان دارویی دو کشور در کارهای تحقیقاتی به صورت طرح‌های مشترک و بین‌المللی، تاسیس آزمایشگاه مشترک، تکثیر بذرهای مورد نیاز در شرایط اقلیمی متفاوت کشور، تولید گونه‌های هیبریدی با اهداف خاص و انتشارات (کتاب، مقاله و مجله) به صورت مشترک از دیگر پیشنهادات رییس بنیاد نخبگان استان یزد بود.

در انتهای نشست مقرر شد در خصوص محورهای مذاکره از سوی دو طرف، همکاری‌ها و پیگیری‌های لازم انجام شود.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin