سفیر قزاقستان در ایران با اشاره به برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور، روند توسعه همه جانبه قزاقستان را تشریح کرد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، اسخت اورازبای گفت: قزاقستان در تاریخ دهم ژانویه انتخابات پارلمانی خود را برگزار کرد و اعضا پارلمان عوض شدند. در تاریخ پانزدهم ژانویه نیز رئیس جمهور ما آقای توکایف برای ترکیب جدید پارلمان در خصوص افکار و اهداف پیش روی خود سخنرانی کرد.

وی افزود: به مدت پنج سال، 410 قانون در مجلس قبلی تصویب شد. نمایندگان با استفاده از حق ابتکار قانونگذاری، حدود 60 لایحه را تهیه کردند. این تعداد بیشتر از پنج فراخوان اخیر است.

سفیر قزاقستان خاطرنشان کرد: رئیس جمهور قزاقستان متذکر شد که آغاز فعالیت های ترکیب جدید مجلس همزمان با دو رویداد دارای اهمیت نمادین برای کشور است. کشور ما وارد سال سی امین سالگرد استقلال شده و پارلمانتاریسم مدرن قزاقستان به نقطه عطف دهه چهارم خود نزدیک می شود. رئیس جمهور قزاقستان معتقد است که نمایندگانی که در این دوره تاریخی حکم اعتماد را بدست آورده اند قادر به توجیه امیدهای مردم خواهند بود و با وفاداری به سرزمین مادری خدمت خواهند کرد.

وی در ادامه افزود: در سال سی امین سالگرد استقلال، اصلاحات جامع انجام خواهد شد. ما باید تلاش خود را بر روی ایجاد یک کشور موثر و جامعه ای عادلانه متمرکز کنیم. اولویت اصلی بهبود کیفیت زندگی و افزایش رفاه حال شهروندان است.

آقای اورازبای درباره روند اصلاحات در قزاقستان خاطرنشان کرد: ماهیت اصلاحات در عدم تمرکز منطقی سیستم، مدرنیزاسیون دستگاه های دولتی، بهینه سازی بخش نیمه دولتی و دیجیتالی شدن کلیه فرآیندها است. بنابراین، دستگاه های دولتی تا حد ممکن جمع و جور، باز و کارآمد می شوند و روند تصمیم گیری انعطاف پذیر و شفاف می شود.

سفیر قزاقستان افزود: به گفته رئیس جمهور قزاقستان، اطمینان از رفاه مردم، بدون رشد تدریجی اقتصاد ملی، که اولویت دیگری برای دوره آینده است، غیرممکن می باشد. به همین دلیل به دولت مأموریت داده شده سیاست های اقتصاد کلان را با هدف حمایت از فعالیت های اقتصادی ادامه دهد. یک کار مهم ایجاد شرایط مطلوب برای انجام تجارت است.

وی افزود: اولویت با بهبود زیرساخت های مرتبط با مناطق، شهرها، بخش ها و روستاها خواهد بود. بیش از 3500 روستا مطابق با استانداردهای جدید مدرنیزه می شوند. رئیس جمهور قزاقستان در این مورد متذکر شده اند که جاده های روستایی و تمام بزرگراه های جمهوری قزاقستان صد درصد بازسازی و ترمیم شوند.

آقای اورازبای در ادامه خاطرنشان کرد: رئیس جمهور قزاقستان معتقد است که مبارزات انتخاباتی گذشته با وجود محدودیت های قرنطینه ای، پویا بود. به گفته وی، برای ورود به مجلس و شورای محلی، برخی احزاب رای اندکی کم آوردند. در همین راستا، رئیس جمهور قزاقستان معتقد است که مشارکت این احزاب در کار پارلمان می تواند اثربخشی قانون گذاری را افزایش دهد.

وی افزود: ما باید حد نصاب ورود احزاب سیاسی به مجلس را از هفت به پنج درصد کاهش دهیم. زمان اتخاذ چنین تصمیمی فرا رسیده است زیرا چنین قانونی احزاب ثبت شده قانونی را به شرکت در انتخابات بعدی تشویق می کند. همچنین به توسعه رقابت سیاسی در کشور کمک خواهد کرد. رئیس جمهور قزاقستان معتقد است این ابتکار عمل نمایندگی را گسترش می دهد و اجازه می دهد تا در هنگام تدوین سیاست های دولت، نظر گسترده ترین لایه های جمعیت را نیز در نظر بگیرید.

سفیر قزاقستان درباره اخبار تغییر خط الرسم قزاقی گفت: البته این موضوع تازه ای نیست و قبلا درباره آن صحبت شده اما چند روز پیش هیئت دولت با انجام این تصمیم موافقت کرده است اما تایید نهایی آن با امضای رئیس جمهور خواهد بود که اگر این طور بشود این تصمیم به شکل قانونی اجرا خواهد شد.

در ادامه آقای اورازبای افزد: من به عنوان یک زبان شناس و کسی که با چندین زبان آشنایی دارد با این تصمیم کاملا موافق هستم و این پیشنهاد حاصل یک کار بزرگ مطالعاتی از سوی زبان شناسان از سراسر قزاقستان بوده است و از لحاظ فنی مورد تایید است و به اعتلا زبان قزاقی کمک می کند. همانطور که گفتم قبلا هم در این باره پیشنهاداتی ارائه شده بود که البته ایراداتی داشتند اما این بسته پیشنهادی فعلی خیلی خوب است و از این بهتر نمی توانست باشد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin