به مناسبت پنجاهمین سالگرد اولین سفر کوهنوردان لهستانی با کامیون یالچ به «بام جهان»، گروهی از کوهنوردان لهستانی همان مسیر را از لهستان به نپال میپیمایند.
به گزارش آوا دیپلماتیک، این حرکت نمادین در نظر دارد خاطرات دستاوردهای ورزش لهستان را زنده کند، به چهرههای بزرگ کوهنوردی لهستانی احترام بگذارد و آنها را در سطح بینالمللی معرفی کند.
سفر این کامیون ۲۱ ژوئن از لهستان آغاز شده است و پس از عبور از اسلواکی، مجارستان، رومانی، بلغارستان و ترکیه، پنجم سپتامبر وارد ایران شده است.
سفارت لهستان در تهران با حضور «ویچخ اونولت» وزیر مختار و معاون سفیر لهستان و «رضا زارع» رییس فدراسیون کوهنوردی ایران و همچنین سه کوهنورد برجسته لهستانی، نمایشگاهی برای آشنایی با تاریخ حضور کوهنوردان لهستانی در ایران برگزار کرد.
در ابتدای این نمایشگاه، اونولت وزیر مختار و معاون سفیر لهستان ضمن خیر مقدم به میهمانان و به ویژه کوهنوردان حاضر، گفت: سه کوهنورد شجاع لهستانی، ارکادیوش دریگا، ریچارد وولچیسکی و ماچیگ پیترویچ با کامیون تاریخی خود از لهستان و به مقصد نپال سفر میکنند و هدف آنها ارائه دستاوردهای کوهنوردان لهستان در ٥٠ سال اخیر است.
معاون سفیر لهستان افزود: آنها در این مسیر پس از عبور از ١٠ کشور به ایران رسیدند تا دستاوردهای کوهنوردان لهستانی را در نمایشگاه ویژه عکس به علاقمندان این رشته نشان دهند.
وی در ادامه از حضور زارع رییس فدراسیون کوهنوردی و ابراهیم نورتاش کوهنورد باسابقه ایرانی، در این نمایشگاه قدردانی کرد.
در ادامه این مراسم، رضا زارع رییس فدراسیون کوهنوردی با تاکید بر اشتراکات فرهنگی میان ایران و لهستان، به نقش لهستانیها در پیشرفت ورزش کوهنوردی اشاره کرد و گفت: یادگار کوهنوردان نسل دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی لهستان در علمکوه همچنان باقی است و این مسیرها سالانه دهها بار از سوی کوهنوردان ایرانی درنوردیده میشود.
وی، فتوحات لهستانیها را الگوی کوهنوردان ایرانی عنوان کرد و گفت: به کوهنوردان خود میگوییم که لهستانیها در شرایط بد اقتصادی هیمالایا را فتح کردند.
اونولت همچنین در حاشیه این نمایشگاه در گفتگو با ایرنا، برگزاری نمایشگاههای این چنینی و حضور کوهنوردان لهستانی را بخشی از دیپلماسی فرهنگی لهستان توصیف کرد که میتواند برای روابط تجاری و سیاسی تهران و ورشو مفید باشد.
معاون سفیر لهستان افزود: این قبیل اقدامات میتواند در روابط خوب و حسنه دو کشور تغییرات بزرگی ایجاد کند. همچنین این دیپلماسی فرهنگی، اطلاعات زیادی را میان دو کشور منتقل میکند و نشان میدهد که چقدر نقطه اشتراک میان ایران و لهستان وجود دارد.
اونولت در ادامه به بخشی از تاریخ مشترک ایران و لهستان در جنگ جهانی دوم اشاره کرد و گفت: این قبیل رویدادها در گسترش دیپلماسی موثر است. دیپلماسی ایجاد یک احساس خوب و بهبود روابط میان دو کشور و شناخت بیشتر کشورها و افزایش دوستی است.