“پیا پالمه”، آهنگساز و نوازنده فلوت کنتراباس اهل وین، در اقامتگاه سفیر اتریش در تهران به همراه 14 موزیسین ایرانی به بداهه نوازی پرداخت.این سفر سوم وی به ایران است و این بار به مدت یک ماه به عنوان هنرمند مقیم در “چایخانه” اقامتگاه سفیر اتریش در ایران حضور خواهد داشت.
تحت عنوان “ساختار هندسی آب” نخست پیا پالمه فلوت کنتراباس خود را در یک ارکستر سنتی ایرانی ادغام کرد – تار (مریم سروش)، عود (حسین حدت)، کمانچه (رضا پرویززاده)، نی (امیر اسلامی)، سنتور (بابک دشتی نژاد)، درامز (محمد رییسی)- به همراه تکخوانی بانوان.
در بخش دوم برنامه قطعات موسیقی الکترونیک ساخته شده توسط محمد پژوتن و هانی حق در باغ سنتی اقامتگاه سفیر، که جوی های آب در آن روان است، ارائه شد. سپس هنرمندان به سالن آئینه رفتند و در آنجا “پروژه اومبال” (آبشارهای اومبال، بالاترین آبشارها از سطح دریا در اتریش هستند) را اجرا کردند. در این اجرا سازهای فلوت کنتراباس (پیا پالمه)، پیانو (محسن ثقفی)، درامز (پیام مصلح) و همچنین گیتار برقی و الکترونیکی (سیاوش میرزایی) و گیتار باس و الکترونیک (فرشاد شکوه فر) هنرنمایی می کردند.
رابطه آب و موسیقی – به انضمام جوی ها و آب نماهای باغ اقامتگاه- که وجود آن مستمرأ در بطن برنامه حس می شد، در بروشور برنامه بدین گونه توصیف شده است:
“For thousands of years, the art of geometry has provided structures to direct and contain the flow of water for the benefit of humanity. Both water and music are impermanent and move over time.”
جهت تکمیل برنامه پیا پالمه به همراه کاوه صالحی (پیانو) بداهه نوازی های دیگری را ارائه کرد. همچنین قطعه جدیدی را که در “چایخانه” ساخته شده است به مورد اجرا در آمد. این قطعه برای ساز فلوت کنتراباس ساخته شده و صدا، متن و الکترونیک و همچنین موسیقی آن از سیاوش میرزایی است. پیا پالمه اجراهای مختلف موسیقی را با نصب “اتوبوس (جامعه)” ، کار مهسا سمیم در جلوی “چایخانه” تکمیل کرد.
سفیر جمهوری اتریش در ایران، “توماس م. بوکس باوم”، نظر خود را نسبت به این شبی که از خیلی جهات فوق العاده و متمایز بود این گونه اعلام کرد: ” من نه تنها پیشرفت سریع موسیقی معاصر در ایران و این گونه همنوازی موزیسین های اتریشی و ایرانی را تحسین می کنم، بلکه علی الخصوص ادغام یکپارچه موسیقی معاصر با موسیقی سنتی ایرانی برای من نیز قابل تحسین است.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin