معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه اختصاصی ترکمنستان در نمایشگاه بین‌المللی مشهد گفت: روابط ایران با ترکمنستان ریشه در تاریخ کهن و گسترده دو کشور دارد.

به گزارش آوا دیپلماتیک، علی رسولیان اضافه کرد: این دو کشور از سده‌های پیشین با هم مراودات داشته و بعد از استقلال ترکمنستان این روابط در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گسترش یافته است.

وی ادامه داد: روابط دو کشور در دو دهه گذشته صرف نظر از مرز مشترک همواره با عزم راسخ دو کشور رو به‌گسترش بوده است.

رسولیان با بیان اینکه باید وجود برخی مشکلات در مبادلات دو کشور را پذیرفت، تصریح کرد: با عزم و اراده سیاسی که وجود دارد این مسائل قابل حل است و هیچ مانع جدی بر سر راه مبادلات دو کشور وجود ندارد و هیچ کشوری هم قادر نیست در مسیر روابط حسنه دو کشور مانع ایجاد کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی بازدیدهای رؤسای جمهور دو کشور را حاصل روابط دوستانه دو کشور خواند و عنوان کرد: بسیار خوشحالیم که برگزاری این نمایشگاه در شهر مشهد را شاهد هستیم.

وی تصریح کرد: امید است این نمایشگاه سرآغازی بر عزم روابط خارجی دو کشور باشد و محصولات تولیدی ترکمنستان به‌بازار 80 میلیونی ایران راه یابد.

رسولیان تاکید کرد: حضور گسترده شرکت‌های ایرانی در بازار ترکمنستان و فعالیت آن‌ها در بازار این کشور، نوید آینده روشن روابط دوستانه دو کشور را می‌دهد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: شهر مشهد هر ساله پذیرای هزاران شهروند ترکمنستانی است و ما با آغوش باز از این حسن همجواری استقبال می‌کنیم.

وی وجود زیرساخت‌های حمل‌ونقل مشترک، منطقه ویژه اقتصادی سرخس و حجم مبادلات دو کشور را بیانگر همکاری و همراهی ایران با مردم ترکمنستان دانست و گفت: معتقدیم این حجم مبادلات تجاری تا 10 برابر رقم فعلی قابل افزایش است.

در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به‌قابلیت‌های حوزه صنعت، معدن و تجارت استان اشاره کرد و گفت: این استان در حوزه تولید زعفران، پسته، انار، انگور، گیاهان دارویی و گوشت قرمز قابلیت‌های ویژه‌ای دارد.

محمدرضا مس‌فروش با اشاره به‌اینکه این استان دارای بیش از 5 هزار واحد تولیدی در 21 گروه صنعتی است، اظهار کرد: در حوزه معادن این استان قابلیت‌های فراوانی دارد، به‌طوری که 46 نوع ماده معدنی در بیش از 800 معدن و حدود 2.8 میلیارد تن ذخایر معدنی مشخص و محرز شده دارد.

وی ادامه داد: در کنار این قابلیت‌ها، سازمان صمت خراسان رضوی دارای تشکل‌های بسیار مقتدر و توانمندی در گروه‌های مختلف صنعت و معدن است و این تشکل‌ها هستند که مراودات با ترکمنستان را راهبری می‌کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، آموزش تعدادی از کارکنان گمرگ ترکمنستان در مشهد و برگزاری نمایشگاه‌های متعدد اختصاصی و تخصصی در شهر عشق‌آباد و اعزام هیأت‌های تجاری را بخشی از اقدامات انجام شده بین خراسان و ترکمنستان دانست.

در ادامه احمد کابوچی قربان‌اُف، سفیر جمهوری ترکمنستان در ایران، نیز در این نشست گفت: برگزاری این نمایشگاه گام مهمی برای همکاری‌های دوجانبه میان ایران و ترکمنستان است. بدون تردید این 2 کشور سطح همکاری‌‌ها و دوستی سودمند خود را توسعه خواهند داد؛ چراکه ایران در اولویت‌های اقتصادی کشور ترکمنستان برای همکاری دوجانبه قرار دارد.

وی افزود: طی سال‌های استقلال ترکمنستان در حوزه‌های مختلف روابط گرم و نزدیکی میان 2 کشور به وجود آمده است که روابط میان دولت‌های این 2 کشور به صلح پایدار و شکوفایی بیشتر منجر خواهد شد. تمامی این دستاوردها در نتیجه پیگیری سران 2 کشور به دست آمده است و تداوم پیدا خواهد کرد.

معاون استاندار آخال کشور ترکمنستان، در این نشست به معرفی فرصت‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی ترکمنستان پرداخت و گفت: ما در ترکمنستان طبق برنامه توسعه اقتصادی رئیس‌جمهوران طی سال‌های 2019 تا 2025 به‌سمت توسعه اقتصادی و تبدیل صنایع معیشتی به صنایع مدرن حرکت می‌کنیم.

وی افزود: اکنون همکاری همه‌جانبه‌ای با کشور ایران داریم و روابط دوستانه و فرهنگ مشترک میان 2 ملت، بنیاد توسعه روابط مشترک در سایر حوزه‌ها میان ایران و ترکمنستان خواهد بود. به‌زودی کمیسیون اقتصادی مشترک برای افزایش سطح همکاری‌ها میان 2 کشور ایجاد خواهد شد.

غلام‌عباس ارباب‌خالص، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و‌ شرق کشور نیز در این نشست گفت: طی 3 سال گذشته قراردادهای اقتصادی خوبی میان استان‌های شمال شرقی ایران و استان‌های کشور ترکمنستان منعقد شده است. خراسان رضوی نیز آمادگی لازم برای توسعه روابط و هرگونه همکاری با کشور ترکمنستان را دارد.

لازم به ذکر است که تولید‌کنندگانی که از استان آخال کشور ترکمنستان به مشهد آمده‌اند، عمدتا در زمینه‌های گاز، پتروشیمی، مصالح ساختمانی، لبنیات و مواد غذایی فعالیت دارند. این نمایشگاه طی روزهای ٣تا ٥ شهریورماه سال جاری از ساعت ١٧تا٢١ میزبان علاقه‌مندان بود.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin